Food Tips & tricks

Merel: De dietiste van Model Workout

De diëtiste van Modelworkout

Ik ben Merel, 24 jaar en woon samen met mijn vriend in hartje Amsterdam.

In mijn vrije tijd ben ik aan het fietsen door de stad naar alle kleine verborgen pareltjes van Amsterdam zoals de kleine traiteurtjes, (healthy) speciaalzaakjes, lunchtentjes, gekke boekenwinkels en vintage kledingzaakjes. Ik ben gek op de nieuwste trends qua mode en voeding. Voeding en mode zijn met elkaar verbonden. Goed voor jezelf zorgen doe je namelijk van binnen én van buiten.

Een goed verzorgt lijf geeft je zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niks leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten.

Achtergrond

In de zomer van 2013 ben ik mijn eigen bedrijf gestart als diëtiste en sindsdien geef ik individueel voedingsadvies  aan oa. modellen, mensen met gewichtsproblemen, sporters en behandel ik mensen met een medische achtergrond, voedselintoleranties en allergieën.

Iedere week schrijf ik voor Model Workout weetjes en artikelen over de nieuwste voeding trends en maandelijks schrijf ik een column op de website Foodness.nl.

Toevoeging Modelworkout en affectie met modellenwerk.

Afgelopen zomer ben ik benaderd door Model Workout. De hele visie achter Model Workout sprak mij meteen aan. Model Workout wil modellen ‘de tools’ geven om overal ter wereld aan hun lichaam en gezondheid te werken. Gezondheid staat voorop bij Model Workout.

‘Model Workout wil modellen ‘de tools’ geven om overal ter wereld aan hun lichaam en gezondheid te werken’

Er is geen wereld waarin de opvattingen en ideeën over voeding zo uiteenlopend zijn als in de modellenwereld. Een goede maat voor een model is vaak een vereiste vanuit het bureau. Doordat modellen altijd de druk van het slank zijn ervaren, ontwikkelen veel modellen een eetstoornis en nuttigen te weinig voeding. Hierdoor hongeren ze hun lijf uit en dit gaat ten koste van hun gezondheid.

Ik zou graag vanuit mijn achtergrond modellen bewust willen maken dat zij ook op gewicht kunnen blijven of afvallen met een gezonde en volwaardige voeding die voldoet aan hun dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Zo krijg je modellen die goed in hun vel zitten, energiek zijn en blaken van de gezondheid en niet op hun 40e levensjaar last krijgen van allerlei kwaaltjes,  door opgelopen tekorten uit het verleden.

‘Het is belangrijk dat de modellen beseffen dat modellenwerk topsport is’

Het is belangrijk dat de modellen beseffen dat modellenwerk topsport is. Net als topsporters hebben, modellen topsportvoeding nodig voor de allerbeste prestatie. Voeding is een van de elementen waar ze zich in zullen dienen vast te bijten. Een goede begelding hierin is voor veel modellen een pré.

Liefs Merel 

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie