Food Tips & tricks

De verrassende voordelen van mijn super zomerfruit; Meloen!

Vroeger moest ik niets hebben van meloenen, tegenwoordig eet ik er zo twee achter elkaar op als lunch of ontbijt! Heerlijk en ze geven ontzettend veel energie!

De meloen!

De meloen bestaat voor 90% uit water en bevat weinig calorieën. Daarnaast is het een bron van vezels en vitamine C. De meloen reinigt je nieren, geeft een rustgevend en verkoelend effect en draagt bij aan een goede stofwisseling.

Hier nog 5 verrassende voordelen van de meloen:

  • Het verbetert je spijsvertering. Heb je last van obstipatie? Eet eens een meloen als ontbijt. Het watergehalte in de meloen draagt bij aan een goede stoelgang. De mineralen uit de meloen zorgen ervoor dat de zuurgraad van je lichaam in balans komt.
  • Anti-oxidant effect. Een meloen bevat veel carotenoïde. Een antioxidant die het risico op verschillende kankers, vooral op longkanker, verlaagt.
  • Ter voorkoming van een beroerte of hartaanval. Meloen bevat een antistollingsmiddel, genaamd adenosine die de stolling van bloedcellen tegen kan gaan of stoppen. Hierdoor verkleind het een klein risico op een beroerte of hart-en vaatziekten.
  • Voor een stralende huid. Meloenen houden je huid gezond. Het versterkt de collageenlaag in je huid. Een goede collageenlaag in je huid zorgt voor een rimpelloze huid, versnelt de wondgenezing en bevordert de stevigheid van de huid.
  • Verlicht brandend maagzuur. Aangezien een meloen een watergehalte van 90% heeft, geeft dit je lichaam een rustgevend effect. Wanneer je last hebt van brandend maagzuur kan een meloen verlichtend werken.

Hoe is de meloen het lekkerst?

De meeste meloenen hebben een lekkere zoete smaak van zichzelf. Persoonlijk vind ik het lekker om de meloen uit de schil te lepelen uit het kommetje van zijn eigen schil.

Ook lekker is meloenen ijs! Blender een watermeloen en vries deze in ijsvormpjes. Heerlijk hydraterend op een warme zomerdag.

Eet een meloen bij voorkeur niet in combinatie met andere voedingsmiddel. Door het hoge watergehalte van de meloen verteert het heel snel. Wanneer meloen wordt gegeten in combinatie van andere voedingsmiddelen kan dit leiden tot gasvorming, een opgeblazen gevoel en andere verteringsproblemen.

Op dit moment zijn er grote veranderingen gaande; samen met mijn partner Tessa Moorman starten we een nieuwe bedrijf The Green Happiness. Stay tuned, binnenkort vertellen we jullie meer hierover!

Liefs The Green Happiness

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie