Food Smoothies Tips & tricks

Nature’s Beauty Secret; Zwavel

Hoe kun jij er voor zorgen dat je dit beauty mineraal dagelijks binnen krijgt?

heart Het geheim van moeder natuur voor een gladde huid, soepele spieren en gewrichten.

 

Zwavel? Ja, zwavel, oftewel MSM, één van de macromineralen (net als calcium, magnesium, kalium) die ons lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Dit wisten ze vroeger ook al, denk maar aan die stinkende zwavelrijke baden in mooie kuuroorden.

heartAl sinds de oudheid is dit mineraal onmisbaar voor een stralende schoonheid van binnenuit.

Zwavel komt dan ook voor in álle levende organismen. Via het regenwater komt het ongemerkt in onze planten en voeding terecht en vooral verse groente en fruit bevatten dus veel zwavel. Nóg een reden dus om extra groente en fruit te eten!

Zwavel is alleen een hele vluchtige stof en gaat ontzettend snel verloren bij verhitting of invriezen. Ook als gewassen niet veel in aanraking komen met regenwater (doordat ze in kassen groeien of kunstmatig wordt besproeid) kunnen we zo veel groente en fruit eten als we willen, maar krijgen we alsnog maar heel weinig hier van binnen.

Waar is zwavel goed voor? 

We kunnen beter vragen, waar is het níet goed voor. Als onderdeel van vrijwel alle eiwitten in ons lichaam is het namelijk essentieel voor een groot aantal lichaamsfuncties. Vooral voor de vorming van collageen, bindweefsel en kraakbeen, bijna de helft van het zwavel in ons lichaam zit dan ook opgeslagen in de huid, botten en spierweefsel. Het heeft ook een pijnstillende werking, met name bij gewrichtsklachten én een reinigende werking; het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

heart Zwavel is onmisbaar bij het soepel houden van onze spieren en gewrichten en hét geheim voor een strakke rimpelloze gezonde huid. Ook onze nagels en haren profiteren van zwavel.

Wanneer raden wij aan om extra MSM te slikken?

 • Bij huidproblemen (puistjes, uitslag, rode vlekken, littekens, rimpels)
 • Breekbare haren en nagels
 • Gewrichtsklachten (artrose en reumatische artritis)

Eet je mooi en voed deze zwavelrijke voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse voeding

Hennepzaadjes Broccoli Radijsjes Ui
Hete pepers Knoflook Rucola sla Waterkers
Bijpollen Kool Spirulina Boerenkool
Bloemkool Maca Spruitjes

 

Smoothie recept; Skin Rescue Smoothie

Deze smoothie is als een gezichtsbehandeling, maar dan van binnenuit! Radijs en waterkers zijn beide rijk aan zwavel, belangrijk dus voor de opbouw van collageen, wat nodig is voor de elasticiteit van de huid. In druivenpitten zit de stof OPC, een belangrijke antioxidant voor het gezond houden van de bloedvaten. Ook zitten druivenpitten vol essentiële vetzuren die de huid beschermen tegen schade van vrije radicalen. Komkommers helpen om je gehydrateerd te houden, een must voor een mooie huid. Kortom; dé smoothie voor een beauty avond!

Ingrediënten:

 •  1 handje radijsjes (of rode biet)
 •  1 handje frambozen
 •  1 bak rode druiven (500gram), bij voorkeur met pit
 •  1 handje waterkers (of spinazie, want waterkers kan erg bitter zijn)
 •  1 grote komkommer
 •  1 klein stukje gember (1cm)

Bereiding:

 •  Blend alle ingrediënten in een krachtige blender.
 •  Voeg water of (ongezoete) kokoswater toe als de smoothie te dik wordt.
 •  Sit back, Enjoy & Relax.

Liefs Merel & Tessa

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie