Food Ontbijt

Het havermout ontbijt

Wat is havermout?

Havermout wordt bereid uit de graansoort haver. Het wordt gewassen, gepeld, verhit en in stukken geknipt.

Modellen en havermout

Havermout als ontbijt heeft een groot voordeel, het verzadigd ontzettend. Hierdoor kan je na je havermoutontbijtje wel een paar uur doorgaan zonder weer opnieuw trek te hebben. Dit is dus ideaal voor modellen die op hun gewicht moeten letten. Een havermout bak van 30 gram gekookt in water of thee bevat ongeveer 100 kcal. Wil je het wat smaakvoller maken voeg er dan wat kruiden aan toe zoals kaneel, speculaaskruiden of vanille kruiden. Wil je er een iets groter ontbijtje van maken voeg er dan een beetje honing, wat chocola, een appeltje/banaantje, noten, besjes etc. aan toe.

Overige voordelen van havermout

1. Havermout verlaagd je slechte LDL-cholesterol.

Havermout optimaliseert je cholesterolhuishouding doordat het zich bindt aan galzuren en galzouten. Hierdoor wordt het cholesterol niet geabsorbeerd maar uitgescheiden met andere balaststoffen in haverkorrels via de ontlasting.

2. Het geeft een snelle en goede stofwisseling

Doordat havermout veel vezels bevat worden de darmen goed gesmeerd. Hierdoor functioneren je darmen gezond en effectief en worden belangrijke voedingstoffen beter opgenomen door de darmwand. Daarnaast heeft havermout prebiotische eigenschappen.

3. Havermout is krachtvoer

Havermout bevat een hoge concentratie aan langzame en complexe koolhydraten. Ze worden hierdoor langzaam verteerd en geleidelijk opgenomen in de bloedbaan. Hetgeen voor een langere periode je energie geeft.

4. Vitamines en mineralen

Havermout bevat;

– Saponine (bindt zich aan galzuur & cholesterol)

– Silicium (zorgt voor sterke botten & bindweefstel)

– Magnesium (zorgt voor een goede stofwisseling)

– Ijzer (zorgt voor bloed & zuurstoftransport)

– Vitamine K (zorgt voor een goede bloedstolling & botten)

– Vitamine E (zorgt voor spieren, weefsels en vruchtbaarheid)

– Vitamine B1, B2, B6 & B12 (zorgen voor de ontgiftiging van de lever)

Bron: http://www.salusi.nl/havermout-gezondheid-spieren/

Liefs The Green Happiness

Havermout ontijt

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Comments (1)

  • In haver zit geen vitamine b12. Dat zit alleen in dierlijke producten. Wat jammer is, anders zou je puur plantaardig kunnen leven zonder voedingssupplementen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie