Food Tips & tricks

Honey

Show me your Beauty, Honey! 

Honing, dat heerlijke zoete spul waar de bijen zo ontzettend hard voor werken. Wist je dat honing super is voor je gezondheid? Gewoon verstopt in je keukenkastje!  

Zorg dat je kiest voor rauwe (koud geslingerde) honing, zodat alle voedingsstoffen en gezondheid bevorderende eigenschappen intact zijn en je lichaam optimaal kan profiteren van honing! En pas op: Door rauwe honing te verhitten in baksels of in de thee gaan die gezondheid bevorderende eigenschappen weer verloren…

Honey facts: 

 • Honing versterkt je immuunsysteem doordat het een gunstige invloed heeft op je darmflora. Het werkt heel goed tegen parasieten en ongewenste bacteriën, doordat rauwe honing een natuurlijke antibiotica bevat!
 • Door zijn natuurlijke antibiotica werkt honing ook heel goed ontstekingsremmend en voorkomt infecties als je open wonden hebt. Een wondje of is je huid verbrand? Smeer er een beetje honing op!
 • Honing werkt goed tegen allergieën, hooikoorts en een zere keel. Extra reden om in het voorjaar een lepeltje honing te snoepen…
 • Kun je niet slapen? Een lepeltje honing doet wonderen… Maar ook voor als je juist energie tekort hebt, honing is ten slotte suiker!
 • De mensen die het langst leven gebruiken allemaal regelmatig honing! En bij bijenhouders overal ter wereld komt kanker en osteoporose (botafbraak) het minste voor…

Beauty Tip: 

Maak van honing een gezichtsmaskertje! Smeer 2 theelepeltjes honing over je gezicht, meng er eventueel eerst wat citroensap of kaneel doorheen. Laat 20 minuten intrekken en spoel af met lauw warm water. Super tegen een onrustige huid!

Recept: Skinny Pumpkin Pie

Pompoen is niet alleen heerlijk zoet, maar bevat heel weinig calorieën, terwijl het wel enorm vullend is. Dat maakt pompoen dus het perfecte ingrediënt voor eigenlijk elk gerecht, maar zeker voor deze ‘sweet skinny pumpkin pie’!

 • Dit kun je eten als ontbijt, maar het is ook heerlijk als dessert of als snack! 

Ingrediënten voor 1 persoon: 

 • 100 gram pompoen
 • 1 banaan
 • 1 theelepel speculaas kruiden
 • 1 handje gedroogde moerbeien
 • 1 eetlepel rauwe cacao nibs

Bereidingswijze:
1. Was de pompoen (je hoeft hem niet te schillen), snij in kleine stukjes en kook in een klein beetje water totdat het zacht en gaar is.
2. Prak de banaan samen met de pompoen fijn in een schaaltje. Voeg de speculaas kruiden toe en roer goed door.
3. Voeg de moerbeien en cacao nibs toe, mix en geniet ervan!

 

Love,

Merel en Tessa, The Green Happiness

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie