Food Tips & tricks

BEAUTY FOOD

Get that ‘beauty’ in!

Groenten en fruit is het meest essentiële voedsel dat ons lichaam nodig heeft, ons het mooist maakt, onze huid en haren laat stralen en onze cellen optimaal laat functioneren! Zo aangeleverd door Moeder Natuur en meteen klaar om te eten.

Groenten en fruit zijn vitaminebommetjes die ons beschermen tegen ziektes. Fruit levert energie in de meeste efficiënte vorm voor ons lichaam en antioxidanten om het verouderingsproces tegen te gaan. Behalve dat groenten en fruit veel schoonheidsmineralen bevatten, hebben ze ook ontzettend veel vezels. Vezels zorgen voor een voldaan gevoel en spoelen de giftige stoffen en ‘rotzooi’ uit ons lichaam.

Hoeveel groenten en fruit moeten we dan dagelijks eten?

Het antwoord is simpel: zoveel mogelijk! We kunnen niet genoeg groenten en fruit dagelijks eten. Hoe meer hoe beter, want met twee ons groente en twee stuks fruit komen we er niet. De meeste van ons zijn niet gewend aan het idee om veel groenten en fruit te eten. Als we de anatomie van onze darmen en ons gebit bekijken wordt duidelijk dat we eigenlijk voornamelijk groenten- en-fruiteters zijn. Laat het lichaam dus optimaal profiteren van deze ‘beauty foods’.

Ways to eat your fruit and veggies:

heart Kies voor biologische, verse en zoveel mogelijk lokale groenten en fruit. Wanneer dit niet mogelijk is kies dan voor (biologische) diepvries.

heartEet groenten rauw, kort gekookt, gestoomd of gegrild. Laat minimaal de helft van je dagelijkse groenten uit rauwe groenten bestaan. Rauwe groenten zijn de sleutel naar schoonheid. Hierin zitten de meeste vitaminen, mineralen en enzymen die anders worden vernietigd door verhitting.

heart Kiemen, zoals alfalfa, tuinkers of broccoli kiemen, zijn de pareltjes van onze voeding. Eén broccoli kiem bevat de levensenergie van een héle broccoli en dat straalt door tot in al onze cellen. Voeg een handje toe aan een salade, op een boterham of als topping op een kom soep.

heart Maak de Green Happiness Smoothie tot jouw dagelijks beauty en energy- ritueel of creëer een eigen perfecte smoothie.

Stappenplan om meer groenten en fruit te eten

  • Stap 1;  Eet dagelijks minimaal 2 porties groente en 2 stuks fruit.
  • Stap 2;  Zorg bij elke maaltijd (ook tussendoortjes) voor een portie groente (minimaal ½ bord vol) en/of een stuk fruit.
  • Stap 3;  Begin de dag met een groene smoothie of een fruitsalade.
  • Maximaal;  Begin elke maaltijd met een stuk fruit, na een ½ uur gevolgd door de maaltijd met als grootste bestanddeel groente

 

Love,

Merel en Tessa

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie