Food Tips & tricks

It’s all about the prep

Of het nu gaat om een grote pan soep die je in één keer klaarmaakt en waar je de hele week van eet of die ene extra portie die je ’s avonds overhebt. Meal prepping is hét woord waar iedereen het tegenwoordig over heeft. Dat kan zo uitgebreid als koken voor de hele week, een bananenbrood bakken en in plakjes bewaren (elke dag één yum!), of zo simpel als je boterhammen ’s ochtends smeren voor de lunch.

Eén van de belangrijkste factoren om gezond te eten en dit te blijven volhouden is planning! Want dat is gewoon wat het is. Als wij ’s avonds thuiskomen na een lange dag werken hebben we ook écht niet altijd zin om nog eens uitgebreid te koken. En met honger in de supermarkt staan is horror. Grote kans dat de verleiding tot die, toch echt niet zo gezonde, dingen niet te weerstaan is.

Wat kun je hier tegen doen?? 3 tips:

 • Kook in één keer een grote portie op een dag dat je tijd hebt. Zoals die grote pan soep of dat bananenbrood. Bewaar de extra porties in de koelkast of de vriezer. (Je eigen gezonde kant-en-klaar maaltijd…)
 • Bewaar altijd je restjes. Wat extra salade of een boterham erbij en je hebt een perfecte lunch.
 • Zorg dat je altijd gemakkelijke dingen in huis hebt die je zo in je tas kunt gooien voor onderweg; appels, bananen, komkommer, snoep tomaatjes. Nooit meer met honger in de supermarkt.

Ons favoriete meal prep maaltijd van dit moment? Dat zijn deze preiballetjes! Maak direct extra veel want je kunt ze overal bij eten; door een salade bij de lunch, in een pita broodje, als avondmaaltijd of gewoon als snack.

Prei balletjes met tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 200 gram prei
 • 400 gram linzen
 • 7 zongedroogde tomaatjes (kan ook semi gedroogd)
 • 80 gram havermout
 • 35 gram tomatenpuree
 • 2 theelepels peper
 • 1 mespuntje cayennepeper
 • 1 eetlepel gedroogde basilicum
 • 2 theelepels zout
 • 1 cookingspray of 1 eetlepel olie
 • Voor de tzatziki:
 • ⅓ komkommer
 • 200 ml sojayoghurt (suikervrij)
 • 1 tl witte wijn azijn
 • 1 teentje knoflook
 • 2 takjes dille
 • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snij de onderkant van de prei af en snij in de lengte door de helft. Was de prei goed onder stromend water. Snij vervolgens in dunne ringen en bak daarna 10 minuten op laag vuur.

2. Doe de linzen in een zeef en spoel ze af met water. Druk de linzen plat met de bolle kant van een lepel tot dat er bijna geen water meer uit komt.

3. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

4. Doe de linzen in een kom en voeg de prei, havermout, zongedroogde tomaten, tomatenpuree, peper, cayennepeper, gedroogde basilicum en zout eraan toe en meng door elkaar met een lepel. Pureer daarna licht met een staafmixer tot een mooie emulsie. Let op: de producten zoals prei moeten nog wel herkenbaar zijn.

5. Vorm met vochtige handen +- 12 kleine balletjes. Doe de cookingspray in de pan en zet het vuur daarna pas laag aan. Leg de balletjes in de pan en bak 15 minuten op laag vuur. Keer regelmatig de balletjes om.

6. Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer grof. Pers het overtollige vocht eruit in een zeef. Meng de komkommerrasp met de sojayoghurt en de azijn. Pers de knoflook uit en hak de dille fijn. Meng dit door de saus en breng op smaak met zout & peper.

Eet smakelijk!

The Green Happiness

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie