The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Guilt-free appel-pindakaas snack

Try it Tuesday it is en ik was nog niet klaar met mijn Foodness inspiratie! Veel van de modellen die ik train vragen of ik een goed tussendoortje weet, een snack die ze wel mogen hebben. Ik heb altijd moeite iets te verzinnen, al staat er natuurlijk genoeg aan opties op onze community. Anyway volgens Claartje van Foodness is dit receptje dus guilt-free. Dus toen ik dit gisteravond zag staan terwijl ik mijn drie cornetto’s aan het wegwerken was dacht ik helemaal top, dit is model food. Volgens Claartje zou je dit kunnen delen als je er genoeg van maakt maar ik ken mezelf en alles is meestal voor Bassie.

Tip: Omdat je fruitsuikers combineert met vetten (uit de pinda’s) zorg je ervoor dat de suikers als het ware gedempt worden in je maag, zodat je geen piek in je bloedsuiker veroorzaakt. Dat laatste doet suiker namelijk altijd – zelfs als het gezonde (want: natuurlijk & in combinatie met vezels) fruitsuikers zijn. Het is dus altijd verstandig om suikers (of ze nu uit fruit komen of uit iets anders) te combineren met eiwitten, zoals kwark of kip; of met vetten, zoals noten of pindakaas.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten

1 appel (liefst Granny Smith)
1,5 eetlepel pindakaas
1 eetlepel cashewnoten, fijn gehakt

Eventueel

1 eetlepel gedroogde cranberry, fijn gehakt
1 eetlepel rauwe chocolade, fijn gehakt
1 eetlepel sesamzaadjes, fijn gehakt

Bereiding

Verwijder het hart uit je appel met een appelboor. Snijd de appel horizontaal in 4 of 5 plakken. Zelf heb ik overigens geen appelboor, dus ik begin met het snijden van horizontale plakken en pruts daar vervolgens met een puntig mesje de klokhuisjes in het midden tussenuit. Besmeer de plakken met pindakaas. Bestrooi met de fijn gehakte cashewnoten, en alles wat je verder nog in huis hebt. Van chocoladestukjes tot rauwe cacao nibs tot sesamzaadjes.

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie