The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Detox Smoothie

Doen jullie wel eens aan een detox? Mijn detox houdt meestal in dat ik mezelf verplicht om een week geraffineerde suiker te ontzeggen. Nou deed Claartje van Foodness aan de sapjes versie en laat ik daar nou niet de allergrootste fan van zijn omdat ik geloof dat je tanden hebt zodat je er mee moet kauwen.  Als je gezond en gevarieerd eet zitten er namelijk helemaal niet zoveel ’slechte’ organismen en bacteriën of schadelijke stoffen in je organen en darmen. Sterker nog, de meeste bacteriën in je darmen zijn juist goéd, en je hebt ze hard nodig voor een goede spijsvertering! Organen als de lever, nieren en milt verwijderen zelf gifstoffen uit je lichaam, en gaan niet beter werken door niet eten of alleen maar sapjes drinken.

 

 

De 10 health benefits van de ingrediënten op een rijtje:

 • Kokoswater; Rijk aan belangrijke mineralen en heeft een hydraterend effect. Het bevat o.a. kalium, vitamine B2 en elektrolyten.
 • Waterkers; Het meest gezonde product ooit, volgens dit wetenschappelijke onderzoek.
 • Romaine sla; Bevat vitamine C en A (betacaroteen), zodat je bloedvaten niet dichtslibben. Ook zit er o.a. foliumzuur, ijzer en mangaan in, wat goed is voor je bloeddruk en de aanmaak van bloedlichaampjes.
 • Komkommer; Behalve veel vocht (hydratatie!) bevat komkommer vitamine B en C, silicium en elektrolyten die o.a. helpen om het overtollige vocht uit je lichaam af te voeren, zodat zo’n vervelend opgeblazen gevoel verdwijnt. Selderij heeft hetzelfde effect, maar dat vind ik persoonlijk niet echt lekker in een smoothie.
 • Peer; Goed voor je huid én bomvol vitamines en mineralen: vitamine C, E, B en K, mangaan, kalium, ijzer, selenium, calcium – het zit er allemaal in.
 • Tarwegras; Hoewel het letterlijk smaakt naar gras, is tarwegraspoeder wel een heel gezond ingrediënt. Het bevat namelijk veel eiwitten, essentiële aminozuren, vitamines, mineralen en chlorofyl, en zit daarnaast ook vol met anti-oxidanten, beta-caroteen en enzymen.
 • Citroen; Hoewel een citroen zuur is, is citroensap sterk alkalisch. Citroensap helpt je lever met het reinigen van je bloed, en bevat ook veel vitamine C.
 • Chiazaden; Behalve gezonde Omega-3 vetten bevatten chiazaden ook calcium en veel anti-oxidanten. Omdat ze 10 tot 15 keer hun eigen volume aan water kunnen opnemen, geven ze je bovendien een vol gevoel.
 • Munt; Dit kruid is goed voor de spijsvertering, bloeddruk en bevat naast vitamine C en A ook nog sporen van koper, ijzer, kalium en calcium.
 • Peterselie; Doet en bevat hetzelfde als munt, maar ondersteunt daarnaast ook de werking van de nieren door te helpen om schadelijke stoffen af te voeren via de urine.

Ingrediënten

 • Ongeveer 300 ml kokoswater
 • 1 peer, in stukken
 • 1/4 komkommer, in stukken
 • 2 takjes munt (vers)
 • 2 takjes peterselie (vers)
 • Citroensap van 1/2 citroen
 • 1 theelepel chiazaadjes
 • 1 theelepel tarwegraspoeder
 • 25 gram waterkers
 • 25 gram romaine sla

Bereiding

Meng alles in een blender. Proef even of je eventueel een drupje honing moet toevoegen. Wil je liever een smoothie die van nature nog zoeter is? Meng er dan een halve (bevroren, in plakjes gesneden) banaan doorheen. Serveer direct. Afgesloten en in het donker bewaard kun je de smoothie ook een dag later nog prima drinken.

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie