The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Rode biet-aardbei smoothie

Weet je wat zo fijn is aan het werken met Merel en Tessa van The Green Happiness? Dat ik nooit om recepten verlegen zit! MIjn haat voor bieten is er niet minder op geworden maar inmiddels heb ik geleerd hoe gezond ze zijn en ben ik er toch maar aan gaan geloven. Met zeer veel mate overigens. Het is Thirsty Thursday en vandaag drinken we dit zalige rode goedje en waarom is het zalig? Inderdaad vanwege de aardbeien en niet vanwege de bieten. Ik doe er zelf dus iets meer aardbeien bij maar you girls can stick to the recipe! Trouwens er zijn wel 5 super healthy reasons om bieten op het menu te zetten!

Rode handen na het bereiden van een gerecht met rode biet? Doe eens gek en jaag de kinderen uit de straat de stuipen op het lijf. Groot slagersmes in je hand en achtervolgen maar. Ben je toch iets aardiger dan even schrobben met het sap van een halve citroen en je vingertopen zijn zo weer schoon!

1. Bron van vitaminen en mineralen

Magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer: je vindt het allemaal in rode bieten terug. Ook de vitamines A, B en C zijn goed vertegenwoordigd.

2. Zuivert lichaam en geest

Rode biet ontgift en kan zo komaf maken met bleekheid, vermoeidheid en bloedarmoede. Bieten zuiveren het bloed en de lever, en zijn bovendien een gezonde bondgenoot in de strijd tegen een depressie.

3. Zit boordevol antioxidanten

Rode bieten bevatten krachtige antioxidanten. Naast het rode pigment betanine – ook bietenrood genoemd – vinden we er ook andere fytochemicaliën in terug.

4. Verlaagt bloeddruk en cholesterol

Het positieve effect van het sap zou drie tot zes uur na consumptie het duidelijkst zijn, maar blijft tot 24 uur doorwerken. Bovendien helpen rode bieten beschermen tegen hart- en vaatziekten en zouden ze cholesterolverlagend werken.

5. Verhoogt het uithoudings- vermogen

Het hoge nitraatgehalte van de groente stimuleert niet alleen de aanmaak van stikstofoxide in het bloed, maar ook in de spieren. Dat zorgt ervoor dat het zuurstofverbruik in je spieren tijdens het sporten beter geregeld wordt. En hoe minder zuurstof we nodig hebben om inspanningen te leveren, hoe langer we het sporten kunnen volhouden.

Rode biet-aardbei smoothie

Ingrediënten:
– 1 rode biet
– 150 gram (diepvries) aardbeien
– 10 gedroogde pruimen
– 300 ml water

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie.

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie