Food Tips & tricks

Het eerste ding waar jij mee moet stoppen als je wilt afvallen

Stop met jezelf bekritiseren voor de spiegel!

Klinkt misschien flauw, maar zelfs de wetenschap vind er bewijs voor dat jouw gedachten wel degelijk effect hebben op je taille omvang. In Harvard hebben ze een studie onder 84 vrouwen gedaan die schoonmaak werk deden in een groot hotel. De helft van de groep kreeg te horen dat ze door deze baan voldeden aan de dagelijkse aanbeveling voor lichamelijke inspanning. De andere groep hoorde niets over hun lichamelijke activiteit of de hoeveelheid calorieën die ze verbranden. Na een maand vonden de onderzoekers een significant verschil tussen de groep vrouwen die verteld waren dat wat ze deden goed voor hun was en de groep die niets was verteld. De eerste groep had een verlaging in totaal lichaamsvet, waren centimeters van de heupomvang en taille kwijt en hun BMI was verlaagd. In tegenstelling tot de andere groep waarbij geen veranderingen werden gevonden. Terwijl beiden niets wezenlijks veranderd hadden in hun dagelijkse bezigheden of eetpatroon!1

Wat zeg jij tegen jezelf?

Veel mensen realiseren zich niet eens wat ze tegen zichzelf zeggen. Jij? Wij stonden er zelf weinig bij stil… En veel mensen denk dat het enige wat invloed heeft op hun gewicht, wat ze eten en hoeveel ze sporten. Maar zo simpel is dat dus niet.

In de jaren ’90 heeft Dr. Masaru Emoto heel veel verschillende experimenten gedaan naar het effect van woorden en muziek op de structuur van water. Het verschil tussen de foto’s van het water dat in een container zat met daarop een negatieve tekst geschreven en die met een positieve tekst zijn ongelofelijk.2 Als water de bouwsteen is voor ál onze lichaamscellen en hét transportmiddel is in ons lichaam. Wat gebeurd er dan als wij elke dag weer voor de spiegel staan en iets lelijks over onszelf zeggen? Ik durf er niet eens aan te denken… Tijd voor wat zelfcomplimentjes dus!

Uit je comfort zone 

Eerlijk toegeven, het voelt een beetje onwennig om voor de spiegel te staan en mezelf een complimentje te geven. Maar ja, soms moet je uit je comfort zone toch? In plaats van te kijken naar m’n wallen leg ik nu de focus op m’n haar dat (ondanks dat ik er nog niets aan heb gedaan) eigenlijk heel goed zit.

Als ik eerlijk ben zijn er altijd dingen waar ik mezelf op bekritiseer. Of het nu m’n heupen zijn of vieze nagels. Kritisch zijn helpt om beter te worden, toch? Maar misschien wordt het tijd om dat eens van een positieve kant te benaderen! En werken die complimentjes voor de spiegel nou echt? Het bracht bij mij in ieder geval een instant glimlach op mijn gezicht! En nu ik er op let en bij elke lelijke gedachte er een complimentje overheen plak merk ik niet alleen hoe vaak ik dat wel niet doe, maar wordt ik er ook een stuk vrolijker van!

Je gedachten hebben echt een grote invloed op het vormen van je lichaam. Op het moment dat je blijft zeggen tegen jezelf; ‘Het is moeilijk voor me om gewicht te verliezen, die kilo’s zitten er straks toch weer aan,’’ dan gaat het ook nooit een succes worden!

Onze missie? Stoppen met negatieve dingen zeggen tegen jezelf! Of het nu hardop is of in je hoofd. Jouw gedachten zijn net zo goed voeding voor je lichaam als eten dat is. Dit is het eerste belangrijke ding om mee te beginnen als je wilt afvallen. Doe jij met ons mee?

Liefs,

The Green Happiness

1 A.J. Crum, E.J. Langer. Mind-Set Matters. Excercise and the Placebo Effect. Psychological Science February 2007:18,2; 165-171. 2 Dr. Masaru Emoto. Geneeskracht van water. http://www.menssana.nu/pages/nl/het-centrum/onze-ideologie/masaru-emoto-geneeskracht-van-water.php en http://www.highexistence.com/water-experiment/

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie