Tips & tricks Workouts

Korte termijn en lange termijn


‘Korte termijn resultaten van een actie en lange termijn resultaten van een actie zijn typisch verschillend en vaak tegenovergesteld.’

Eben Pagan

Iedereen kent het wel: dat fijne lekkere gevoel dat je krijgt tijdens het eten van die heerlijke chocolade. Natuurlijk heb je de hele reep gegeten, want wegleggen was onmogelijk! Helemaal opstaan om de reep terug te leggen terwijl je het juist net hebt gepakt. Maar dan komt na een tijd dat knagende zeurende gevoel weer terug. Je vraagt je af waarom je dat nou hebt gegeten? En waarom heb je het ook helemaal opgegeten? Waarom kon je het niet bij een klein stuk houden?

SGF_52000

Wat ik graag kort duidelijk wil maken is dat het beter is om even na te denken voordat je een actie ondergaat waar je later eventueel spijt van zou kunnen krijgen. Hou je focus op het resultaat van je acties. Het lijkt heel simpel maar je moet het wel doen.

Achteraf gezien voel je je juist veel fitter, heb je een betere focus en een heldere geest.

Andersom kan het natuurlijk ook. Je hebt echt geen zin om alweer groenten te eten. Wat saai! Achteraf gezien voel je je juist veel fitter, heb je een betere focus en een heldere geest. Daarbij zijn natuurlijk de complimenten die je krijgt zodra je het iets langere tijd volhoud mooi meegenomen.

‘Wat is voor jou belangrijker? Korte termijn resultaten of lange termijn resultaten?’

Deze vraagstelling kan je toepassen op verschillende dingen in het leven. Netwerkborrels, castings, school, foodprepping, bezoekjes aan familie, vrienden, boodschappen doen. Elke actie die je verricht heeft een korte en lange termijn resultaat.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor sporten! Het bekende gevoel van “pff ik heb echt geen zin nu” en dan het schuldgevoel achteraf. Terwijl als je het wel doet, het achteraf zo geweldig voelt!

Kortom focus je niet alleen op de korte termijn. Direct resultaat zegt niks over het eindresultaat. En soms hebben opeenvolgende kleine acties een groot gevolg voor de langere termijn. Dat kan zowel positief of negatief zijn. Wij gaan natuurlijk voor positief!

Trainer Jeroen

Plaats een reactie