Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Terug naar je basis

Laatst kwam ik deze uitspraak van de Dalai Lama tegen. “ Wat mij het meest verbaasd over mensen is dat zij hun gezondheid opofferen om geld te verdienen. Vervolgens offeren zij geld op om weer beter te worden. Vervolgens is men zo angstig voor de toekomst dat zij niet genieten van het heden; het gevolg is dat men niet in het heden of in de toekomst leeft, men leeft alsof men nooit dood zal gaan en gaat vervolgens dood terwijl men niet echt geleefd heeft.”

Deze quote is mij sinds dat moment heel erg bijgebleven. Ik zie het zo veel om mij heen gebeuren. Ik heb er zelf ook aan meegedaan en heb ten gevolge hiervan zelfs een chronische aandoening overgehouden. Wij zijn altijd maar bezig met de dag van morgen, met veiligheid en met verwachtingen van anderen om ons heen en de maatschappij. Ik ben nu steeds meer mensen aan het coachen en als ik hen dan vraag wat hun passie is, dan hebben ze geen idee. Ze geven aan dat ze maar gewoon moeten werken en dat het op die manier hopelijk allemaal wel goed komt.

Ik denk dat we hierbij terug moeten naar de basis. Wat die basis is? Voelen, puur en alleen voelen. Jezelf, je hart, je lichaam en je omgeving. We racen maar door, werken, uitgaan, koffietjes, sporten. En voelen doen we bijna niet. Relatie uit of ontslagen? De kroeg of sportschool in en doorgaan. Zit jij wel eens achter je bureau of in de sportschool en denk je, hoe voel ik mij nu eigenlijk? Ben ik blij, boos of juist bedroefd. Daar begint het al mee namelijk. Ga jij met je gebroken hart op de bank zitten en probeer je echt te voelen of ben je eigenlijk al weer doorgegaan? Zo lang wij geen echte connectie met onszelf durven maken, zal het lastig worden om te voelen wat wij nu eigenlijk echt willen in het leven. Waar je het liefst je geld mee verdient, wat voor relatie je wilt en wat voor vrienden bij je passen. Ben jij echt verbonden met je hart? He, maar als je nu in paniek schiet en denkt shit this is me. Geen probleem, dat is alleen maar goed. Ergens bewust van zijn of worden is namelijk al het halve werk! Wil je hier oprecht naar gaan kijken en mee aan de slag? Daar komt het toverwoord weer: MEDITATIE. Echt geloof mij, als je een echte verbinding met jezelf wil gaan maken is dit de makkelijkste weg daar naar toe. Elke dag mediteren en opbouwen. Begin met 5 min in de ochtend en bouw dit uit naar 20 min. En als je, je daar toch niet goed bij voelt kun je ook gaan schrijven. Gun jezelf elke dag dit moment en leer jezelf opnieuw kennen. Schrijf wat je voelt, wat je denkt en wat je stiekem echt wilt. Koop een mooi schriftje en begin hier elke dag mee.

Benieuwd hoe je dit verder kunt oppakken? Stuur mij een berichtje en dan kan ik je hier bij helpen!

Fijne zonnige zondag

Liefs,

Eli

Plaats een reactie