Food Lunch

Omelette du chocolat

I know u like your daily chocolate! So do I! Hierbij weer een heerlijk simpel gerechtje en misschien wel iets totaal onverwachts..

Wat is het? Het ziet eruit als een chocolade pannenkoek! Nee, die kennen we nu wel, deze keer een chocolade omelette. Laag in koolhydraten & hoog in eiwitten, perfect if u ask me!  Je moet het echt eens proberen.

Ingredienten:
– 1 ei
– 1 extra eiwit
– 2 eetlepels magere kwark
– halve banaan
– 1 theelepel cacao poeder
– 1 snufje kaneel
– 2 eetlepels rood (diepvries) fruit
– evt 1 theelepel honing om het zoeter te maken
– theelepel cocosolie


Bereiden:
1. Kluts de eieren samen met het cacaopoeder en kaneel tot een mengsel.
2. Verwarm een koekenpan met een klein beetje cocosolie.
3. Mocht je van een iets zoetere smaak houden, meng dan 1 theelepel honing door het ei mengsel. Dit maakt echt een verschil.
4. Giet het in de koekenpan, bak beide kanten totdat het gaar is.
5. Verwarm in een klein pannetje 2 eetlepels rood fruit.
6. Zodra de omelette klaar is, schep je deze op een bord.
7. Nu wordt het leuk! Versier je omellete! Lekker met magere kwark, warm fruit en banaan. Je kunt het de volgende keer natuurlijk ook met wat anders beleggen.

Smakelijk! 

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie