Food Ontbijt Recipes

Blueberry pancakes!

Pannenkoekjes, iedere dag zou ik ze wel willen eten! Als ontbijt, lunch of avondeten, net afhankelijk van wanneer ik heb gesport. En dan hebben we het niet over een kant en klaar mix, nee natuurlijk zelf gemaakt. Grote kans dat je al regelmatig pannenkoekjes staat te maken in de keuken. Het fijne is, dat je echt allerlei verschillende pannenkoekjes kunt maken. Je kunt variëren met de ingrediënten voor in het pannenkoekenmengsel, maar ook met de toppings! Deze keer heb ik een simpel blueberry pancakes recept voor je, wat qua bereiding maar enkele minuten kost. Ook geef ik je een aantal opties mee voor een volgende keer zodat je heerlijke andere pannenkoekjes kunt maken.

Ingrediënten:

-Hand blauwe bessen
-50 gram havermoutmeel
-snufje kaneel
-1 ei
-120ml ongezoete amandelmelk (of andere melk naar keuze)
-1theelepel lijnzaad
-Waldenfarm syrup
-Cocosolie

Optioneel:
-halve banaan
-1 scoop proteine poeder

Bereiden:

1.Doe de havermout in de blender en maal het tot meel.
2.Voeg hieraan toe het kaneel, lijnzaad en ei en mix dit totdat het een mengsel is geworden.
3.Voeg eventueel een halve banaan en een scoop proteïne poeder toe en mix het beslag.
4.Als laatste voeg je een handje blauwe bessen aan het mengsel toe. Mix dit heel kort! Op deze manier proef je de blauwe bessen straks echt goed in de pannenkoekjes.
5.Verhit een koekenpan met een klein beetje kokosolie.
6.Giet hier iedere keer een klein beetje van het pannenkoeken mengsel in totdat je kleine pannenkoekjes krijgt; bakken maar!
Tip: Zijn de pannenkoekjes niet stevig genoeg, kun je eventueel wat havermout toevoegen in de blender zodat ze steviger worden. Blijkt dat ze te stevig zijn, voeg dan een beetje melk toe.
7.Maak een mooie stapel en giet hier een beetje waldenfarm syrup overheen, heerlijk!

Probeer ook eens een van de volgende ingrediënten door het pannenkoekenmengsel te mixen:

-Macapoeder
-Hennepzaad
-Cacaopoeder
-Cocossnippers
-Cacaopoeder
-Een stukje van een (chocolade!) proteïne bar, of deze juist voorzichtig smelten en als topping over de pannenkoekjes heen te gieten!

De opties zijn oneindig, heerlijk!

Liefs,

Karlyn
 

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie