Food Smoothies The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Aardbei Abrikoos smoothie

Soms zie ik van die geweldige foto’s op instagram voorbij komen waarbij smoothies in allerlei lagen en met vreemde toppings je doen afvragen of ze überhaupt wel lekker smaken of er alleen heel mooi uitzien. Echt foodporn dus. Maar je kan het jezelf met deze smoothie vanKitchentreaty toch enigzins makkelijk maken want zo moeilijk is het niet. Deze aardbei abrikoos smoothie is niet alleen gezond en lekker maar ziet er eigenlijk zo vrolijk uit dat je ‘m niet direct wilt opdrinken. Nou lagen er bij mij in de supermarkt genoeg aardbeien maar mocht jij niet zo gelukkig zijn dan kan je natuurlijk altijd voor bevroren aardbeien kiezen.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote rijpe abrikoos, door de helft en pit verwijderd
  • 1 bevroren banaan, gehalveerd
  • 1/3 kopje ongezoete amandelmelk (of melk naar keuze)
  • 2 theelepels honing of agave siroop, plus meer naar smaak (indien gewenst)
  • 1 kopje verse aardbeien, gespoeld en gepeld

Bereiding

Voeg de abrikoos, 1/2 van de bevroren banaan en amandelmelk aan de blender.Pureer tot een gladde massa. Proef even en als je het gevoel hebt dat het zoeter mag, voeg dan extra honing of agave siroop naar smaak toe. En blend dan nog even verder. Giet 2/3 van het mengsel in een groot glas. Aardbeien en de andere 1/2 banaan toevoegen aan het resterende mengsel en pureer tot een gladde massa. Giet langzaam de aardbei smoothie direct in het centrum van de abrikoos gedeelte dat in het glas. De apricot moet bewegen de wanden van het glas en daarna moet een aardbei laag op de top te vormen. Voeg een rietje toe en geniet eerst even van je creatie voordat je ‘m opdrinkt!

XOXO

Paultje

Wil je meer recepten van Kitchentreaty klik dan HIER

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie