Lifestyle Motivatie en Inspiratie Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Creëer het leven van je dromen

Het is vandaag 1 november en onze Sunny Sunday heeft het land gelukkig nog niet verlaten. Ik hoop dan ook dat, wanneer jullie deze blog lezen, lekker in de zon zitten op een terrasje, balkon of wie weet wel een verdwaalde strandtent. Hoe dan ook, probeer te genieten vandaag, helemaal in het moment, want zeg nou zelf wat een perfecte zondag is het!

Toch zijn we daar met z’n allen niet zo goed in. Volledig genieten van zo’n zonnige zondag, zonder verwachtingen, zonder gedachten en zonder volledig bij ons gevoel stil te staan. En nu kunnen we wel genieten van een zonnige dag, maar hoe zit dat straks met die niet zulke zonnige weekenden en regenachtige ochtenden. Ik ben mij daar eens goed in gaan verdiepen. Waarom we meestal niet tevreden zijn met onze huidige situatie, waarom we altijd het gevoel hebben dat er iets mist en dat als we wel heel spastisch vasthouden aan de dingen die er al zijn, zoals een relatie, werk, huis, vrienden en ga zo maar door. Voor het gemak maak ik hier mijn beloofde 2e herfst tip van, omdat de herfst een tijd is van verandering en nieuwe mogelijkheden. Dan kunnen we dat net zo goed volledig omarmen en eens goed naar onszelf kijken.

9fd340112e33af8cb2d7877573d09ebe

#tip 2

Waar ik nu precies achter ben gekomen? Dat wij allemaal zijn opgevoed met het idee dat er altijd wel iets mist in ons leven. Dat we meer geld nodig hebben, dat we externe liefde nodig hebben, dat we onze eenmaal veroverde baan moeten behouden voor veel veiligheid, dat we er goed uit moeten zien en nog veel meer. En door deze drang komen we ook verder in het leven en ontwikkeld alles zich op aarde steeds verder. Alleen het probleem is dat wij niet beseffen dat alles energie is en dat wij alles, maar dan ook alles kunnen creëren. Er zijn mensen die hier volledig achterstaan, vertrouwen hebben en inderdaad een leven om van te dromen lijden. Het geheim van deze mensen? Zij leven niet vanuit een tekort. Zij denken niet de hele dag aan het onbereikbare , de onmogelijke liefde, hoge bankrekening, dat vakantiehuis of die droombaan. Zij denken en handelingen niet vanuit een tekort en een laag vertrouwen in het behalen van zulke doelen. Zij zien elke ervaring als een nieuwe ervaring en leven van dag tot dag. Als een relatie uitgaat weten zij dat er weer een nieuwe en zelfs betere mogelijkheid langskomt. Hetzelfde met werk, vrienden, huizen en andere relaties. Zij zien het leven als een grote creatiemogelijkheid en houden niet vast aan een eventueel verlies. Wauw. Maar dat biedt perspectief voor jou en mij! Ga je namelijk over dingen nadenken vanuit een tekort en het feit dat het jou waarschijnlijk toch niet gaat lukken, dan werkt de energie net zo hard mee om inderdaad die negatieve dingen aan te trekken. Dan ga je niet die liefde vinden en dan ga je al helemaal niet afvallen of gezond worden.

 

f2a8c9b06bd582a90c61ee72a9cd1826

Ik heb dan ook besloten om mijn oude, hard en krachtig ingesleten patronen los te laten. En alleen maar te creëren vanuit mogelijkheden en verwachtingen. Denken dat iets gaat gebeuren, hierop vertrouwen en er al naar handelen. Volgende maand een marathon lopen? Gaat lukken! In 2 maanden tijd 5 kilo afvallen? Makkie! Dit jaar nog mijn goedbetaalde droombaan vinden? Waar moet ik tekenen?

Nou ik hoop dat het principe een beetje duidelijk is en dat jij jezelf niet meer tekort gaan doen! Je bent een machtig wezen en jij hebt de kracht om die oude patronen te doorbreken! Precies weten hoe? Stuur mij een berichtje en dan kan ik je meer vertellen!

Happy Sunday!

Liefs,

Eli

Plaats een reactie