Food

Framboos yoghurt taart

Heerlijk en voedzaam, een bakje magere kwark of Griekse yoghurt met wat noten, muesli en fruit in de ochtend. Iedere dag weer. Wat als je nu iedere ochtend kan beginnen met taart?! I know you love pie! Hierbij een voedzaam en heerlijk taart recept, waarvan je dagelijks een stukje kunt eten, ja.. Serieus! Over eten maken we geen grappen!
Ingrediënten:
-2 bakjes (bvb) optimel Griekse yoghurt framboos (900 gram in totaal)
-1 bakje (bvb) optimel Griekse yoghurt naturel (450 gram)
-200 gram biologische krokante muesli (AH)
-1 eetlepel lijnzaad
-50 gram ongezouten peccanoten
-120 gram blauwe bessen (diepvries)
-120 gram frambozen (diepvries)
-12gelatineblaadjes
-1 eetlepel cocosolie
-2 eetlepels water
IMG_5140
Bereiden:
1. Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met water en laat deze hier vijf min in liggen. Lees evt de gebruiksaanwijzing!
2. Pak een springvorm en maak deze klaar voor gebruik.
3. Maal de krokante muesli samen met het lijnzaad en de peccanoten fijn in de blender. Mocht je van crunchy houden, maal het dan niet helemaal fijn.
4. Verwarm een eetlepel cocosolie in een klein pannetje en voeg deze samen met twee eetlepels water toe aan de blender. Zorg dat je dit goed samen mengt (omscheppen met een lepel) zodat de bodem goed bind.
5. Schep het mengsel in de springvorm en druk dit goed aan met een lepel of vork, maar net wat je fijner vindt.
6. Zet de springvorm in de koelkast.
7. Schep de twee bakjes optimel met frambozensmaak in een grote schaal.
8. Schep het derde balkje in een aparte schaal.
9. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp het water eruit.
10. Doe de gelatineblaadjes in een klein pannetje met een klein beetje water en roer dit totdat het een geheel is geworden. Zorg dat het niet kookt! Blijf er dus goed bij staan.
11. Blend de blauwe bessen fijn en verwarm deze in een pannetje met een beetje water zodat het een mooi geheel wordt. (Hoe meer water je toevoegt hoe dunner het wordt)
12. Doe hetzelfde met de frambozen.
13. Verdeel nu de gelatine over de verschillende bakjes: optimel framboos, optimel naturel, blauwe bessen en frambozen. En roer het goed door elkaar. Verdeel de gelatine zo dat de grootste schaal het meeste krijgt. Op deze manier kun je meerdere lagen maken.
14. Nu wordt het leuk! Pak de springvorm uit de koelkast en be creative! Speel met de verschillende lagen, deel deze net zo in zoals je wilt!
Zo kan je taart er iedere keer weer anders uitzien.
15. Laat het een nacht in de koelkast staan en you’re ready for your breakfast party!
Smakelijk!
Karlyn
Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie