Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Yoga time

We hebben gelukkig van een mooie “Indian Summer” mogen genieten, maar nu is het dan echt zo ver; het is herfst. Compleet met regen, wind en donkere avonden. En aangezien we daar niets aan kunnen veranderen, kunnen we dit het beste met z’n allen volledig omarmen. Tenzij je natuurlijk gaat overwinteren in Thailand of Zuid-Amerika. Ook in dat geval toch even deze blog lezen, want ik ga je weer wat fijne tips voor deze onstuimige herfst meegeven. Want naast dat we deze herfst super druk zijn, compleet met heftige deadlines en straks is het weer december, hebben veel mensen ook last van die druilerige herfst/winterdip. Een aantal bedrijven zijn daar slim op ingesprongen en bieden het “gouden ei” in de vorm van lichttherapie. Toch schijnt dit wondermiddel alweer uit de mode te zijn en blijkt dat praten met een coach of therapeut veel beter werkt. Je kunt natuurlijk ook lekker tegen je vriendinnen en partner aanklagen, of je gaat aan de slag met mijn tips deze week en zet je positieve petje op. Het is allemaal aan jou, maar wees er wel bewust van dat jij bepaalt en dat je je niet door je negatieve gedachten hoeft te laten lijden. Dat scheelt al he? Wat ook heel fijn is, als het mooie Vondelpark buiten in een vieze bladerprut veranderd, lekker de yoga school induiken voor een fijne yoga of meditatie les. Yes I know, maar t ik ga het er net zo vaak over hebben totdat iedereen over is!

c42dddd6a621994e8a720fef0f45cc0e

#tip 3

De yogascholen ploppen bijna letterlijk als paddenstoelen uit de grond hier in de grote stad. En aan iedereen wordt gedacht. Wil je graag heel actief bewegen en heel veel zweten, dan is een uurtje Hot Yoga helemaal voor jou. Of als je eerst goed aan je techniek wilt werken kun je gaan voor Ashtanga of bijvoorbeeld Hatha yoga. Zoals sommige van jullie wel weten ben ik meer van het lekker zweven en dichter bij mijzelf komen, dus mijn grote favoriet is Yin Yoga. En dan vooral het liefst bij een school waar ze met veel dekentjes, kaarsjes en fijne muziek werken. Echt geloof mij, als je dit eenmaal hebt ontdekt ben je volledig hooked. Dan kom je de les uit met een fijne slaperige smile op je gezicht en slaap je vervolgens als een baby. Mmmm dat is toch het grootste cadeau aan jezelf in deze hysterische dagen. Je kunt dit bijvoorbeeld bij Delight Yoga doen. Maar ook bij de Bewustzijn School. Daar was ik deze week en ik ben fan! Ik ga jullie dan ook meenemen op mijn reis die ik ga maken op deze heerlijke school. Hierover dus snel meer. Je kunt hier ook hele fijne meditatielessen volgen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk en eigenlijk onmisbaar het is om dagelijks te mediteren. Ik mediteer sinds kort weer 2 keer per dag en merk dat ik zoveel rustiger en meer gefocust in mijn hoofd ben. Ik heb meer controle over mijn gedachten en laat mij niet zo meeslepen in negatieve loopjes in mijn hoofd.

Hier lees je #tip 2 nog eens terug!

3a986f39b1b4a4f13e18df81f83d6b9f

Mocht je het graag eerst een yoga of meditaties willen uitproberen, dan is er ook veel te vinden op youtube. Je hebt dan niet helemaal hetzelfde effect als een les bij een mooie school, maar het geeft je een goed beeld van wat je te wachten staat.

Ik rol in ieder geval zo meteen weer even mijn matje uit.

Liefs,

Eli

Plaats een reactie