Diner Food Lunch

De ei burger

Hoog in eiwitten, laag in koolhydraten & super lekker. Perfect voor als je zin hebt in een broodje hamburger, maar geen brood in huis hebt haha. (Ja, zo is het idee echt ontstaan bij me) Need I say more? Bekijk de foto’s, lees het recept & smakelijk eten! 😉

Ingrediënten:

Het ‘Eibroodje’

 • * 1 ei
 • * 2 ei eiwitten
 • * peper

Burger

 • * 80 tot 100 gram mager rundergehakt
 • * 1 ui
 • * 1 teentje knoflook
 • * 1 tbs gebroken lijnzaad
 • * 1 eetlepel zonnebloempitten / pompoenpitten
 • * peper
 • * zeezout

Tip:

Gebruik een ei-bakring of een kleine koekenpan voor het bereiden van de eibroodjes.

Voor op het ‘broodje’:

 • * halve avocado
 • * 1 tomaat
 • * verse geitenkaas
 • * grote hand verse spinazie
 • * evt. gebakken ui

ei burger

Bereiding:

Fruit in een pan de knoflook en ui. Voeg deze in een kom met de gebroken lijnzaad en pitten. Kneed dit samen met het magere gehakt, peper en zout tot een burger.

Kluts de eieren samen met een scheutje water en voeg peper toe

Verhit ondertussen een koekenpan. Leg de ei-bakring in de pan en giet de helft van het eimengsel erin. Giet wat water om de ei-bakring en leg een deksel op de pan. Laat het eimengsel bakken tot het gaar is.

Prak ondertussen de avocado tot een smeerbaar geheel en voeg peper en evt zout toe. Snijd de tomaat en geitenkaas in plakjes.

Haal het eibroodje uit de koekenpan en vul de ei-bakring met het overige eimengsel. Bak in een andere koekenpan de burger tot deze gaar is. Haal de burger van het vuur en bak de spinazie. Je kunt deze ook raw eten natuurlijk.

Beleg het broodje met spinazie, de burger, avocado, tomaat en geitenkaas. Eventueel kun je de geitenkaas ook kort laten smelten in de koekenpan, heerlijk!

Smakelijk

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie