Food Smoothies

Karlyn’s Choco Shake

Je kunt de supermarkt op dit moment niet veilig doorkomen, of de chocoladeletters en truffel-chocolade pepernoten kijken je aan en roepen naar je. Mocht ik nu net dit zo lekker vinden en met mij vele andere. Om te voorkomen dat we nog meer kilo’ s pepernoten en chocoladeletters eten is het weer tijd voor een heerlijk chocolade receptje, een chocolade shake! 

Deze shake kun je drinken nadat je een zware work-out hebt gedaan, zin hebt in een zoete start, lunch of als snack. Voor mij is deze shake ideaal wanneer ik weer een van mijn chocolade craving momenten heb. En met moeite de truffel pepernoten en chocoladeletters links probeer te laten liggen ;).

Het is simpel, puur en lekker.

Cacao is ook nog eens goed voor je;

 • Het zit vol met antioxidanten
 • De mineralen koper en magnesium zitten in cacao. Vooral het magnesium gehalte in cacao is erg hoog. Mochten veel mensen nu net een tekort hebben aan beide.
 • Heeft een effect op hoe energiek en gemotiveerd we ons voelen
 • Er zitten verschillende chemicaliën in cacao die euforie kunnen veroorzaken. Wie wilt nu niet een ‘extreem gevoel van vreugde’ ervaren, maken dus!

 

Ingrediënten;

 • 300 ml amandelmelk (of andere soort naar keuze)
 • 2 medjoul dadels
 • kwart avocado
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel raw cacao poeder
 • 1 tbs kaneel, kruidnagel of cayennepeper (voor de peper liefhebbers!)
 • evt 1 lepel pindakaas
 • evt 1 scoop whey proteïne

 

Bereiden:

Alles in de blender en it’s about to go down!

Extra lekker wordt het natuurlijk als je er nog wat toppings opdoet, zoals bijv. cocos, cacao nibs of stukjes fruit.

En geloof me, als je dit recept eenmaal geprobeerd hebt zul je het nog vaker maken. Probeer dan eens de amandelmelk te vervangen door magere kwark, of half om half. Of voor op de zaterdagavond: warm het op in een pannetje; hot chocolate, hmm!

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie