Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Dankbaar op zondag

Ja, hoor het is weer een zonnige zondagochtend en ik zit deze blog met een dikke kater en een grote smile op mijn gezicht te schrijven. Ik ben absoluut geen Sucker voor kerst, maar stiekem vind ik dit toch wel een hele fijne periode. Het is ineens toegestaan om overal met liefde te strooien en je dankbaarheid voor alles uit te spreken. EN dat is iets waar ik heel blij van word! Want laten we gewoon even eerlijk zijn, wij hebben het als klein Nederlands volkje, gewoon echt heel erg goed!

Je hoeft alleen maar naar alle gebeurtenissen in de wereld van dit jaar te kijken en voel je ‘m denk ik ook wel. En dan al die fijne feestjes in December! Knuffelen met vrienden, collega’s, geliefden, familie en onbekenden. En heel veel eten en drinken zonder schuldgevoel, want in januari gaan we gewoon weer lekker met z’n allen naar de sportschool, waar het is dus ook lekker cozy en druk is haha, maar goed daarover volgend jaar meer. Want mijn nummer 1 gezondheidstip kun je deze laatste weken nog net even meepakken, en dan weet ik zeker dat jij stralend en heel gelukkig het nieuwe jaar in gaat!! Namelijk; dankbaarheid. Ik zie je denken, daar heb je die blogger met de clichés weer. Maar die clichés zijn ooit bedacht, omdat ze dus vaak wel waar zijn. En ik ga je nu vertellen waarom!

4a6a0e327c669cd23498b3df4cbc438f

 

#Dankbaarheid

Een magisch en mooi leven kun je namelijk alleen creëren als je, je in een hoge en positieve frequentie bevindt. Als je je goed voelt is het heel gemakkelijk om succesvol door het leven te gaan. Dan trek je als het ware alles wat je zou willen creëren naar jezelf toe. Geld, een goede gezondheid, dat strakke lichaam, die grote liefde, fijne vrienden enzovoorts. Als je in een lage frequentie zit en je dus niet zo goed voelt kom je vaak in een neerwaartse spiraal terecht. Je leven ziet er niet uit zoals je zou willen, dus ben je niet blij en dus blijf je van dit soort minder fijne zaken aantrekken. Door dankbaarheid te leven en uit te spreken kom je dus in win win situatie terecht. Dat is het fijne van geven. Wanneer je iemand iets geeft of laat weten hoe belangrijk die gene voor jou is, voelt deze persoon zich heel fijn en jijzelf ook. Je geeft het dus eigenlijk ook aan jezelf. Daardoor kun je nooit verlies maken door te geven. Daarnaast wordt jij steeds positiever, waardoor het heel makkelijk is om mooie dingen in je leven aan te trekken. Je wordt een soort magneet voor zaken die jij graag in je leven zou willen hebben. En dat alles door alleen maar liefdevol en dankbaar te zijn voor jezelf en je omgeving!! En als je het net als ik belangrijk vind om andere mensen te inspireren, voel je em waarschijnlijk nu ook. Waarom doen we dit niet allemaal elke dag? En hoe zou de wereld er dan uitzien? Lief zijn voor elkaar = lief zijn voor jezelf. En iedereen ontvangt zonder al te veel moeite wat hij of zij graag wilt in het leven. Wauw, wat een wereld zouden we dan met elkaar creëren. Waar je begint? Bij jezelf dus! Koop dus toch een pak kerstkaarten en schrijf iedereen een liefdevolle kerstboodschap. Doe iets liefs voor de buurvrouw en geef al je oude kleren en spullen weg aan het goede doel. Kook voor al je vrienden en werk een dag extra voor die lieve collega. Geef jezelf elke dag extra veel liefde en houdt een dankbaarheidslijstje bij. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hierbij wil ik jou bedanken dat je er bent en dat je mijn blog elke zondag fijn leest!! Geniet van deze heerlijke periode en tot de volgende zondag!

Veel liefs,

Eliane

ad7caef32bab407bab0c91bd30b1da8c

Plaats een reactie