Food Recipes

Keep calm, it’s Christmas!

No worries, wij hebben deze kerst een speciaal The Green Happiness kerstmenu gemaakt! Zonder schuldgevoel genieten van drie gangen plus kerstkransjes! Gewoon omdat het nou eenmaal heerlijk is om lekker lang te tafelen en alleen een kopje thee dan toch écht minder gezellig is… Maar dat betekent natuurlijk niet dat je je na het eten opgeblazen hoeft te voelen, je energieniveau tot onder het nulpunt moet dalen terwijl de getallen op weegschaal blijven stijgen. En dat daardoor afvallen of gezonder eten alwéér als nummer één op je lijstje goede voornemens beland. Met dit kerstmenu werk je niet alleen nú al aan je healthy goals, het is ook nog eens ongelofelijk lekker! En als je al aan ons nieuwe 50 dagen programma Your 50 Days of Green Happiness bent begonnen dan past dit er gewoon perfect tussen! Het hele kerstmenu vind je op onze website www.thegreenhappiness.com, maar voor nu alvast het recept van de ongelofelijke lekkere stoofperen crumble.

Stoofperen crumble met cranberries

IMG_20151216_162016

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 6 stoofperen
 • 100 ml appel-bessen diksap
 • 400 ml water
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 kaneelstokje
 • 1/2 vanille stokje
 • 3 kruidnagels
 • 100g havermout
 • 50g speltmeel
 • 9 verse dadels + 3 stuks voor de cranberriesaus
 • 200g cranberries (diepvries of vers)

 

Bereidingswijze:

1. Schil de peertjes en doe deze in een ruime pan. Voeg het diksap, water, kaneelpoeder, kaneelstokje, vanillestokje en kruidnagel toe. Breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en stoof zachtjes in ongeveer 1 uur gaar.

2. Warm de oven voor op 200 graden celcius.

3. Maak het deeg. Doe hiervoor de havermout in een keukenmachine of blender en maal tot een fijn meel. Meng dit vervolgens met het spelmeel en de dadels. Kneed kort met koude handen totdat je een plakkerig, kruimelig deeg hebt. Verdeel de helft van het deeg over 6 schaaltjes, druk goed aan.

4. Blend de cranberries met de rest van de dadels, 100 ml van het stoofperenvocht en 1 theelepel kaneel tot een grove saus.

5. Zet in elk schaaltje 1 peertje. Giet er 3 eetlepels van de cranberrie saus omheen. Bestrooi met de andere helft van het kruimeldeeg.

6. Zet de schaaltjes in de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Fijne Kerst

The Green Happiness

The Green Happiness

Voedingsdeskundigen van Model Workout. Ze zijn werkzaam bij ons als diëtisten en begeleiden hier modellen met hun voeding. Modellenwerk is topsport en voeding is een van de essentiële elementen waarin de modellen zich in dienen vast te bijten. Merel: ‘Een goed verzorgd lijf geeft zelfvertrouwen. Een optimale gezondheid bereik je door een optimale balans te vinden tussen je voedingspatroon en je dagelijkse bezigheden. Ik vind niets leuker dan mensen te mogen inspireren en helpen in hun zoektocht naar afvallen, gezondheid en (mede hierdoor) goed in hun vel zitten’. Merel en Tessa hebben samen The Green Happiness Je kan hen hier volgen op instagram: http://instagram.com/thegreenhappiness/

Plaats een reactie