Foodie Friday Recipes The Days

Foodie Friday #Citroen- kokosrepen

Deze citroen- kokosrepen, geïnspireerd op een recept van de Green Kitchen Stories, kun je prima nog even maken voor bij het kerstdiner of oudejaarsavond. De repen zijn kerstproof en vrij snel te maken! Hiermee steel je sowieso de show, of het nu voor bij het kerstdiner is of op een gewone doordeweekse dag. 
 
Wat heb je nodig (20 repen)


Bodem

3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels agavesiroop (natuurwinkel)
100 gram geraspte kokos
50 gram amandelmeel
snuf zeezout
1 eiwit (bewaar het eigeel voor de citroenlaag)

Citroenlaag
2 kleine eieren + 1 eigeel
3 eetlepels agavesiroop
sap van 1,5 biologische citroen + 1 eetlepel citroenschil
20 gram amandelmeel

Hoe maak je het: 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur. Voeg de agavesiroop, het amandelmeel, de geraspte kokos en het zout hieraan toe, en roer goed door.

Zet het vuur uit, scheid het eiwit van het eigeel (bewaar het eigeel!) en voeg het eiwit toe aan het amandelmeel-kokos mengsel tot een plakkerig deeg.

Bekleed een kleine brownie-bakvorm in met bakpapier en verdeel hierin het mengsel van de bodem. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bodem stevig aan te drukken.

Bak de bodem 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het goed in de gaten, want de bodem kan snel verbranden.

Citroenlaag: mix met een handmixer, in een kom de eieren en het eigeel 2 minuten luchtig. Voeg de overige ingrediënten voor de citroenlaag toe, en mix nog eens 2 minuten.

Verdeel het mengsel voor de citroenlaag over de bodem en bak 15-18 minuten in de oven. Als de randjes van het citroenmengsel goudbruin kleuren, dan is het gaar.

Laat zeker 20 minuten afkoelen en snijd er dan repen van. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze snijd.

Enjoy!!!

Plaats een reactie