Food Recipes

Spinazie courgette pancakes

Courgette, spinazie pancakes met chocosaus!

Ok, dat klinkt als een interessante combinatie.. Maar zeker het proberen waard! Heerlijk, simpel (want soms is NIET uitgebreid koken zo fijn;)) & ook nog eens een portie groente ‘verstopt’ in je pancakes! Perfect voor na de holidays 😉

Ingrediënten:

 • halve courgette
 • grote hand verse spinazie
 • 1 theelepel maca poeder
 • 1 ei
 • 1 of 2 ei-eiwitten, afhankelijk van of het mengsel stevig genoeg is
 • 1 grote eetlepel cocosmeel
 • 1 banaan
 • evt scheutje water om alles goed te kunnen mixen
 • cocosolie om in te bakken
 • evt toevoegen: speltvlokken, zie recept.

Topping:

 • 1 eetlepel bosbossen
 • 1 eetlepel kersen
 • 1 eetlepel cocosolie
 • 1 dadel
 • 1 grote eetlepel cacaopoeder

Bereiden:

Mix alles in een blender klein. Het is de bedoeling dat het een wat dikkige massa wordt.

That’s about it!

Mochten de pannenkoeken mislukken, omdat ze niet stevig genoeg zijn, mix dan wat speltvlokken tot meel en voeg dit toe.

Maak een paar kleine pannenkoeken en stapel deze op elkaar.

Als topping kun je wat warm fruit erop doen. Zoals bijv. warme bosbessen en kersen.

Extra topping: verwarm een theelepel cocosolie in een pannetje, smelt hier 1 dadel in en voeg 1 grote theelepel cacaopoeder toe. Handig om de dadel van te voren in kleine stukjes te snijden i.v.m. Het goed kunnen smelten. Giet dit in zijn geheel als chocosaus erover heen, lekker!

Smakelijk

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie