Foodie Friday Recipes The Days

Foodie Friday #Thaise kipburgers met aubergine en bieten hummus

Deze beroemde kipburger moet natuurlijk wel bij de Foodie Friday, want hij is veel gezonder dan bijvoorbeeld een cheeseburger en je kunt het zo heftig maken als je zelf wilt. Zelf eet ik de burger bijna altijd tussen twee plakken gegrilde aubergine. Vult net zo goed en zo skip je het broodje ook meteen. De burger is beroemd, omdat ik met deze burger de finale heb gehaald met niemand meer dan Ron Blaauw in de jury. De bietenhummus is een gekke twist die ik aan de burger heb gegeven en hoeft niet perse zelf te worden gemaakt als je haast hebt of lui bent.

Wat heb je nodig (4 personen)

 • 450 gram kipdijfilet
 • 1 lombok chilipeper
 • 1 bosje koriander
 • 4 bosuitjes
 • 2 tenen knoflook
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 grote aubergine
 • 1 ei
 • zakje rucola
 • 50 gram broodkruim of paneermeel
 • peper en zout
 • koolzaadolie

Bieten Hummus

 • 2 gekookte bieten
 • 300 gram kikkererwten uit blik
 • 1,5 teen knoflook
 • 1,5 theelepel komijnpoeder
 • sap van een 1/2 citroen
 • 2 eetlepels tahin
 • scheut olijfolie
 • peper en zout naar smaak

Keukenmachine of hakmolen

Hoe maak je het

Maak als eerste de hummus door alle ingrediënten te mengen in een hakmolen of keukenmachine. Proef of de smaak naar wens is. Zet de hummus even weg in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Snijd de auberine over de lengte in dunne plakken, bestrijk ze met olie en bestrooi met zeezout. Laat het even zo staan.

Snijd vervolgens de bosui en de chilipeper fijn. Hak de koriander en maal de kipdijfilet in een hakmolen of keukenmachine tot gehakt.

Meng in een kom het kipgehakt met de bosui, chilipeper, koriander, het ei, broodkruim, komijnpoeder en de knoflook (geperst). Als het gehakt nog iets te plakkerig is kun je nog wat broodkruim toevoegen.

Vorm er nu 4 burgers van en laat de burgers minimaal een half uur in de koelkast staan, voordat je ze gaat bakken. Hoe langer alle ingrediënten in het vlees zijn getrokken hoe lekkerder de burgers zullen worden.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in totaal 15 minuten rondom gaar op laag vuur. Ik zet vaak een deksel op de pan zodat de burgers van binnen goed gaar worden.

Verhit in de tussentijd een grillpan en gril de plakken aubergine. Het kan zijn dat dit in delen moet. Leg de plakken op een bord met keukenpapier zodat het overtollige vet daarin kan trekken. Je kunt de aubergine ook warm houden in een op 50 graden verwarmde oven.

Verdeel de burgers met de gegrilde aubergine over de borden en serveer er de bieten hummus bij en garneer met rucola.

Liefs,

Lavinia

Plaats een reactie