Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Workshop Flow door Tijn Touber

Ik begon dit nieuwe jaar met een hele fijne maandagavond, waar ik jullie graag over wil vertellen. Het was namelijk een avond op de Bewustzijn School met Tijn Touber. Dit is een echte BN’er in de wereld van de yoga en meditatie, en je begrijpt ik ben dus, na deze avond, een echte fan! Nu dompel ik mijzelf wekelijks onder in deze wereld en vraag mij daarom regelmatig af, kan iemand mij nog steeds iets unieks laten zien of iets nieuws leren. Maar op deze maandagavond was ik diep onder de indruk van het gevoel wat ik tijdens en na de workshop ervoer. Ik kan dus niet wachten om deze ervaring met jullie te delen!

Workshop Flow door Tijn Touber.

3c0061ecebb8c9c39ecfe0483a30d7bb

Het is zondag en ik wil jullie dus niet vermoeien met een heel lang verhaal van mij, dus ik zal de belangrijkste pijlers van deze avond met jullie bespreken. Flow, zoals Tijn het beschrijft, is een fijne manier van leven waarbij je eigenlijk een stap terug doet en toch sneller vooruit komt dan de meeste mensen die heel hard werken. Wij mensen geloven over het algemeen dat wij ergens hard voor moeten werken en dat niets je zomaar aan komt waaien. Niet lullen maar poetsen! Doordat wij deze instelling hebben, maken wij ons dus vaak druk over de toekomst, zitten we veel in ons hoofd en proberen we alles naar onze eigen hand te zetten. En daar worden we met z’n allen best moe van. Steeds meer mensen krijgen een burn-out, raken depressief of zijn ongelukkig. Tijn laat zien dat het heel anders kan en eigenlijk ook moet. Wij zijn niet op aarde gezet om ons een slag in de rondte te werken en alleen gelukkig te zijn in het weekend.

 

Eigenlijk het enige wat we moeten doen is onszelf uit de weg gaan. Als we onszelf uit de weg gaan neemt “het universum, de alomvattende kracht” of hoe jij het ook wilt noemen, het over. Dit klinkt voor de meeste van jullie waarschijnlijk redelijk “zweverig”, maar ik ben natuurlijk al een tijdje hier mee bezig en het klopt als een bus. Zodra ik mij niet druk maak en er vanuit ga dat een bepaalde intentie uit gaat komen, dan komt dit inderdaad helemaal goed. Ik heb er dan niet eerst duizend gedachten en gesprekken over gehad, maar laat het universum zijn werk doen. Op deze manier ga je uiteindelijk surfend en genietend door het leven en hou je meer tijd over voor leuke dingen. Zoals sporten, je vrienden en gewoon het leven.

d51eaff7aca2dd6c8c30243c58fd44d9

Hoe je dat volgens Tijn doet? Je steeds meer over geven aan het leven. Niet meer zoveel naar je gedachten luisteren, genieten van waar je nu bent, en vooral ruimte maken in je weken. Als namelijk alles al vast ligt elke minuut van je week , moet je inderdaad alles zelf doen. Dan maak je geen ruimte waarin dingen je op magische wijze kunnen “overkomen”. En als je die ruimte maakt en vertrouwen hebt dan kan het proces gaan beginnen. Tijn heeft ons een hele fijne meditatie geleerd, waarmee je dit gevoel en de verbinding met “alles” kunt trainen. Tijdens deze meditatie zorg je eerst dat je goed gegrond bent en dan breng je langzaam aan steeds meer ontspanning in je lichaam en hoofd. Hier ga je uiteindelijk jezelf mee uit de weg en kan het leven gaan beginnen. Nieuwsgierig geworden? Tijn geeft vaak workshops bij de Bewustzijn School en heeft ook meerdere boeken hierover geschreven.

Ik ga zo lekker een strandwandeling maken en mijzelf zo min mogelijk in de weg zitten. Ik wens jullie ook een fijne, zonnige en lege zondag <3!!

Liefs,

Eli

Plaats een reactie