Motivation Monday The Days

Motivation Monday #Blue Monday en de 7 stay happy tips!

Hoe fijn! De zon schijnt vandaag! Het heeft gevroren en dat betekent dat er overal ijskristallen liggen en dat betekent het volgende; alles glinstert! Ik zie overal glitters waar ik ook kijk omdat de zon schijnt! Normaal heb ik het natuurlijk over de motivatie van een top model maar laten we eerlijk zijn, hoewel we het zijn, voelen we ons niet altijd een top model. Op een dag als deze spiegel ik mij liever aan het koekie monster! Want vandaag is het Blue Monday, de dag die zogenaamd het meest depressief behoort te zijn. 

Van een depressieve stemming is sprake als er gedurende een langere periode een abnormale somberheid bestaat en/of een abnormale lusteloosheid, verlies van interesse of een onvermogen om ergens van te genieten. Bij een depressie kan men kijken naar de hoogte van de stemming (zoals een beetje somber of héél erg somber) en naar de wisselingen in de stemming (zoals wekenlang een somber gevoel of een afwisseling tussen de positieve stemming en de sombere stemming; maar ook wisseling per dag of per aantal weken). Dit kan per persoon variëren en zorgt ervoor dat een depressie bij iedereen anders kan zijn.

cookies-moment

Mocht je nou echt last hebben van een depressie dat maakt die ene blauwe maandag natuurlijk geen ene bal uit maar mocht je even een dipje hebben dan heb ik hier 7 stay happy tips;

  1. Ga naar buiten want de zon schijnt. Ook al is het koud, trek je lekker warm aan en geniet van het mooie weer.
  2. Warme chocolademelk met slagroom, zelf erwtensoep maken, scheutje alcohol in het een of ander en warme appeltaart. Gun jezelf wat lekkers!
  3. Het is elke week maandag, het hele jaar door. Get over it, je zal maar je land moeten ontvluchten, in armoede leven en noem maar op. Wees eens blij met wat jij allemaal wel hebt. Miljoenen mensen op de wereld die maar al te graag met je zouden willen ruilen.
  4. Doe iets voor een ander, bel je moeder/vader, vertel iemand dat je van ze houdt. Iemand iets geven geeft je namelijk een enorm goed gevoel!
  5. Terug naar jezelf. Boek een vakantie of ga heerlijk op zoek naar inspiratie. De vakantiebeurs is net voorbij maar het internet is je vriend in deze. En doe eens wat anders dan wat je altijd doet, zoek het avontuur eens op of neem nou eens eindelijk een rustvakantie.
  6. Belangrijkste is nog wel; KOM IN BEWEGING! Wil je je snel beter voelen? Ga sporten en leef je helemaal uit. Het liefst heb ik natuurlijk dat je één van onze online workouts doet op mymodelworkout.com. Het allerliefst natuurlijk mijn cardio training zodat je op zijn minst 15 minuten naar mijn hoofd moet kijken!
  7. Humor is nog altijd de beste remedie en daarom deel ik dit filmpje met twee heerlijke mannen; Kellan Lutz en het Koekie Monster!

 

Ik denk dat als ik Kellan Lutz vandaag een dagje mag lenen het een ander soort Blue Monday gaat worden….

xoxo

Paultje 

Ps

Mocht je nou echt in een grafstemming zijn en denken dat jij het zwaarste leven op aarde hebt dan hier nog een video om te kunnen relativeren!

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie