The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Havermout Chocolade koekjes

Laten we er niet omheen draaien, we willen koekjes kunnen eten zonder direct aan te komen of ons schuldig te voelen. Ik persoonlijk voel me nooit schuldig als ik koekjes eet, ik doe niks verkeerd. Wel ben ik zo’n persoon die zich ongelofelijk misselijk kan vreten. Vreten ja want eten is te lief om het uit te drukken. Dankzij de meiden van Three Girls One Kitchen heb ik nu een gezonde koekjes variant gevonden. Ik heb wel eens eerder wat van Robin en Naomi gepost want zij zijn één van de weinige foodbloggers die ik zelf volg. Dus ik sprong een gaatje in de lucht toen ik het recept van deze Havermout Chocolade koekjes voorbij zag komen. Wat het minpunt is? Dat ik ze eerst nog zelf moet maken….

Vergeet niet dat havermout gezond voor je is want zoals de meiden zelf ook zeggen zit havermout vol met vitaminen en mineralen zoals thiamine, vitamine B5 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium en fosfor. Grootste pluspunt voor mij zijn de complexe koolhydraten, zit je namelijk lekker lang vol van!

NODIG:  voor ongeveer 10 kleine koekjes

  • 30 gram boter
  • 90 gram havermout
  • 20 gram volkoren tarwemeel
  • een halve tl bakpoeder
  • 3 eetlepels honing
  • 50 ml warm water
  • 25 gram raw chocolate nibs
  • 25 gram rozijnen
  • bakplaat
  • bakpapier
HOE:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Smelt de boter in de magnetron en voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
– Giet als laatst het warme water door het mengsel en roer even goed. Roer tot slot de stukjes rauwe chocola erdoor.
– Maak kleine bolletjes van het deeg, maak ze plat met je handen en leg ze vervolgens op de met bakpapier beklede bakplaat.
– Doe ze vervolgens twintig minuutjes in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn!

Wil je meer van Naomi en Robin? Ga dan snel naar Three Girls One Kitchen!

 

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie