Mindfullness Sunny Sunday The Days

Sunny Sunday #Heb jij een breakdown of breakthrough?

Slapen is het lekkerste wat er is. Je kunt mij dan ook ‘s nachts beter laten liggen, al is het voor lekker eten, maar je mag mij altijd wakker maken voor alles wat met persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn te maken heeft. En wat andere zaken, maar dat terzijde gelaten! Ik ga dan ook bijna wekelijks naar een les of workshop rondom deze onderwerpen en daar zuig ik gretig alle informatie op. Een gezonde obsessie en af en toe raakt iets mij in mijn kern, dan leer ik iets nieuws waarvan ik denk, wauw, dat ik daar niet eerder op ben gekomen. Een paar weken geleden gebeurde dit tijdens mijn coachopleiding. Ik had een typisch aha moment!

Het onderwerp waar we de training mee begonnen was namelijk; “zonder breakdown geen breakthrough”. Oké, maar wat kunnen we hiermee? Nou, dat ga ik eens even fijn uiteenzetten in deze blog, zodat je hopelijk ook een fijn aha-momentje beleefd.

Burn-out als typische break-down.

Ik heb in mijn leven aardig wat “breakdowns” meegemaakt en de laatste was zelfs nog in oktober. Tot nu toe zag ik dit als echte zwarte periodes in mijn leven. Een typische breakdown is een moment waarin een relatie uitgaat, je ontslagen wordt, je huis afbrandt, je heel erg ziek wordt, je iemand verliest, je failliet gaat en soms zelfs meerdere van dit soort zaken tegelijk. Ook een echt typische breakdown is een “burn-out”. Dit is momenteel echt bijna een “trend” aan het worden en steeds meer mensen krijgen hier vroeg of laat mee te maken. We hebben het hier dan wel over grote breakdowns. Als mens beleven we deze momenten alsof het leven zich echt even tegen ons heeft gekeerd. We gaan op standje overleven en proberen er het beste van te maken, maar is het stiekem niet vaak zo dat we na zo’n lastige fase ineens op een next level in ons leven komen? Dat we bijvoorbeeld plotseling inzien wat we echt in het leven willen, dat we een radicaal andere richting op gaan, dat we de liefde van ons leven tegenkomen of een veel leukere baan vinden? En dat is waar we uiteindelijk voor leven, nietwaar? Vooruitkomen, nieuwe ervaringen beleven, leven vanuit ons hart.

69248dcb384d99ea45ed6944f9755e51

Ik kies niet voor een leven in de sluimerstand.

We zijn hier niet om stil te staan en in een sluimerstandje ons leven door te komen. We zijn hier gekomen om te ervaren, te creëren, te zien, te leren en te leven! En daar komt dus die breakdown om de hoek kijken. Het is een soort natuurlijk proces waar wij als mensen een gigantische afkeer en veroordeling tegen hebben gevormd. Je komt namelijk op een punt dat er kennelijk iets moet veranderen in je leven, er wordt een breakdown gecreëerd en deze is eigenlijk een trampoline naar een hoger level in ons leven. Tada! een breakthrough is bereikt. Veel mensen blijven echter liever in hun veilige comfortzone hangen en daarom creëert het lichaam zelf bijvoorbeeld een burn-out, als in “wie niet wil horen moet maar voelen…”.

3489f53fbd2aef5a266e2ed4aa1818cc

Yessss!

Maar is het vaak niet heerlijk om op dat nieuwe level te functioneren en terug te kijken naar een leven dat toch eigenlijk niet zo fantastisch was als je dacht? Wat dus belangrijk hierbij is, is het besef dat dit hele proces vaak zo heftig wordt ervaren doordat wij een negatieve relatie hebben ten opzichte van dit onderwerp. Met deze nieuwe informatie kunnen we een ander standpunt innemen en de breakdown juist volledig omarmen. Je gaat vooruitkomen! Yess!

Een belangrijk gegeven hierbij is wel dat het belangrijk is om het volledig door te maken en alle lessen eruit te halen. Gewoon op de bank te gaan zitten en alles te voelen. Want als je dat niet doet komt ‘ie de volgende keer weer net zo hard terug totdat je alles hebt geleerd wat nodig was. Er komt dus wel een grote portie wilskracht bij kijken, maar de beloning is dan des te groter! Dus laat ‘m volledig komen en zijn, veroordeel het niet en je voelt vanzelf aan wanneer je er lang genoeg bij stilgestaan hebt en het tijd is om verder te gaan.

Ik begrijp dat ik hiermee wellicht wat bij je heb losgemaakt en dat je nu met nog meer vragen zit. Twijfel niet maar stuur mij gelijk een berichtje, dan kunnen we daar fijn samen naar kijken!

Veel liefs,

Eli

Plaats een reactie