gezonde tussendoortjes Lunch Ontbijt Recipes

Gezonde Bananensplit

Bananensplit I love it! Vroeger at ik het liefste als we uit eten gingen als dessert een bananensplit, heerlijk vond ik het. Aangezien ik graag de ‘gezondere’ variant bedenk, moest ik hier natuurlijk ook wat op verzinnen. Het resultaat is een super simpel receptje geworden, wat in een paar minuten klaar is. Heerlijk als ontbijt, lunch of als dessert;)

Ingrediënten voor Bananensplit

1 banaan
2 eetlepels skyr naturel of bijv magere kwark
2 eetlepels skyr cranberries of bijv. magere kwark aardbei
2 handjes fruit naar keuze: Ik heb in dit geval ananas en frambozen gebruikt. (evt. diepvries)

Chocolade topping opties:

1 blokje pure 72% chocolade smelten
1 eetlepel raw cacao samen met een theelepel cocosolie smelten, evt klein beetje zoetmiddel doorheen gieten.

Mocht je geen fan zijn van skyr gebruik dan het volgende:

250 gram magere kwark. De helft hiervan mix je met een fruit naar keuze, bijv. cranberries of aardbei.

Optioneel:
halve proteïne bar in stukjes (ik zeg doen! Lekker!;))

IMG_4684

Bereiden

1. Snijd de banaan door de helft en leg deze op een bord.
2. Snijd een halve proteïne bar in kleine stukjes.
3. Snijd het fruit in stukjes.
4. Verhit een klein pannetje, en verhit hier de chocolade topping naar keuze in. (zie uitleg hierboven) Roer goed, zorg dat het niet aanbrand.
5. Schep met een ijslepel de skyr op de banaan, net alsof je er twee bolletjes ijs op schept.
6. Strooi hier overheen het fruit en de proteine bar.
7. Maak het af door wat warme chocolade eroverheen te gieten.

Et voila: smakelijk. Super simpel & het oog wilt natuurlijk ook wat!

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie