Beauty & Health Lifestyle

Uhm hold up…. worden er kroketten in het ziekenhuis verkocht?

Ik als Kroketten Koning zou eigenlijk zijn mond moeten houden aangezien ik groot afnemer ben bij Van Dobbe en Kwekkeboom maar het was toch echt nieuws dat Ziekenhuiscateraar Albron in het komende jaar wil stoppen met de verkoop van frituursnacks in ziekenhuizen. De cateraar voorziet vijftien ziekenhuizen in Nederland van blijkbaar ongezond voedsel. Je zou toch denken dat een ziekenhuis bij uitstek de plek is waar je alleen gezond kan eten. Bijna een soort verplichting zelfs. Niets is minder waar. Yours truly komt minstens 4 keer in het jaar voor een controle in het ziekenhuis maar ik maak nooit een pitstop in het restaurant van het ziekenhuis. Ik blijf er liever niet langer dan nodig is.

De gesprekken met ziekenhuizen gaan blijkbaar nog “tergend langzaam” gaan omdat de idioten die over dat beleid gaan de aanpassing in het assortiment als “betuttelend” zien. Ziekenhuisdirecties zouden volgens Albron meer verantwoordelijkheid moeten nemen. Ik denk alleen maar dat de beste beleidsmaker in kwestie zelf niet zijn kroket op wilt geven!

In een restaurant in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is er al geen frituur meer beschikbaar en moeten klanten eerst langs gezonde broodjes en smoothies voor ze bij taartjes en worstenbroodjes terechtkomen. Maar ja moet die keuze er zijn en zou je niet een gezondere variant van die twee aan moeten bieden? Zo moeilijk is het namelijk niet om gezondere versies te maken. Tenslotte kunnen onze eigen foodies Lavinia en Karlyn ook van elk gerecht een gezonde versie maken! Waarschijnlijk is het duurder en zit daar het knelpunt want zonder zieken geen ziekenhuis.

Albron wil niet al het “ongezonde” voedsel schrappen van de kaart. “We blijven gewoon taartjes en worstenbroodjes verkopen. Soms is er in een ziekenhuis ook behoefte aan troosteten.” Maar wat vind jij? Is het betuttelend als een ziekenhuis je alleen maar de keus geeft gezond voedsel te nemen of is het ook een taak van het ziekenhuis om in algemene zin ervoor te zorgen dat mensen gezond zijn?

Ik ben benieuwd of ze ook vier kazen pizza willen maken als ik de volgende keer troosteten nodig heb…..

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie