Food gezonde tussendoortjes Recipes

Blueberry Cocoscake

Ik zoek me rot naar Paleo taartjes zonder dat ik eigenlijk weet wat een Paleo dieet inhoudt en at this moment I just do not care. Ik wil een verantwoorde taart weg kunnen werken zonder direct een kilo suiker in mijn lichaam te stoppen. Al denk ik nu gelijk aan de choco taart van de Bijenkorf. Anyway ik was aan het surfen op de golven van het internet toen ik uitkwam bij The merrymaker sisters. Twee Amerikaanse zusjes die het zat waren om calorieën te tellen en behoefte hadden aan eigen recepten. Zo ook het recept voor deze Blueberry cocoscake, die ik dus dit weekend maar eens ga maken. Doe je met me mee? Dan gaan we een wedstrijdje doen wie de mooiste taart heeft (al durf ik te wedden dat ik ‘m als eerst op heb).

Ingrediënten

Voor de bodem

1 1/2 kopjes walnoten
1/3 kop rauwe cacao poeder
3/4 kop ongezoete gedroogde kokosnoot
100 gram ontpitte dadels (geweekt in kokend water gedurende minstens 10 minuten + uitgelekt)
1 eetlepel. gesmolten kokosolie
1 theel. vanille-extract

Voor de vulling

2 kopjes rauwe cashewnoten (geweekt in water gedurende tenminste een uur + uitgelekt)
400 ml kokosmelk
1/2 kopje gesmolten kokosolie
1 eetlepel. vanille-extract
2 eetlepels. ahornsiroop
2 kopjes verse of diepgevroren (ontdooide) bosbessen

Bereiding

Bekleed de bodem van een 24 cm cakevorm met bakpapier.
Begin met de basis. Plaats de walnoten, rauwe cacao poeder en geraspte kokos in een keukenmachine. Meng de ingrediënten tot het een geheel vormt. Doe het mengsel in een grote kom, laat het even staan.
Giet de geweekte dadels uit en plaats ze in de keukenmachine, samen met de kokosolie en vanille-extract. Meng deze ingrediënten tot ze een gladde pasta vormen.
Breng de pasta in de mengkom met het andere mengsel en mengen en kneden maar met je handen.
Zodra het allemaal is gecombineerd, drukt je hiermee een basis aan in de cakevorm, zorg ervoor dat het gelijkmatig over de hele basis verdeelt.
Plaats dit in de vriezer.
Nu veder met de vulling (spoel je keukenmachine af).
Giet de cashewnoten af en plaats ze in de keukenmachine tot het een kruimelig, boterachtige pasta vormt.
Voeg nu alle andere ingrediënten toe en meng op hoge snelheid tot het volledig glad is geworden.
Neem de basis uit de vriezer en giet de vulling op de top van de basis. Plaats de taart in de vriezer gedurende twee uur of tot reeks.
Neem de taart uit de vriezer en laat 30 minuten staan.
Wrijf de buitenkant van de cakevorm aan met een warme doek en maak langzaam los van de cakevorm (het kan nodig zijn om een mes langs de rand te gaan).
In schijfjes snijden met een warm mes! En genieten maar!

Wil je meer van dit soort healthy treats check dan de website van The merrymaker sisters HIER!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie