Food Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #De 5 calorie-arme ontbijtjes van Foodness

Totaal inspiratieloos ben ik als model M en L aan mij vragen of ik nog recepten voor ontbijt heb waar weinig calorieën in zitten. Ik raadde ze eerst aan om droge crackers met water te nemen. Dat zet lekker de zoden aan de dijk. En toen dacht ik ineens aan mijn vriendin Claartje van Foodness! Want wat wil nou? Mijn foodie friend postte gewoon deze blog op haar site Foodness en ik had er gewoon over heen gelezen. Niet echt aardig hè om de blogs van je eigen vrienden niet te lezen (Dit is dan ook direct een aanklacht tegen mijn eigen vrienden die eerlijk waar nooit iets van mij lezen) Anyway, check dit dus!

Claartje; Nog steeds ben ik niet dol op het tellen van calorieën – kom op, daar hebben we toch geen tijd voor?! – maar soms is het fijn om te weten wat er ongeveer aan calorieën in een maaltijd zit. Sarah en ik zetten eerder vijf hoofdgerechten onder elkaar met maximaal 500 calorieën (check: 5x avondeten onder de 500 kcal) en trekken die lijn nog even door met een lijstje voor ontbijtjes. De volgende vijf recepten bevatten allemaal om en nabij de 300 calorieën. En nee, het zijn niet alleen maar sapjes (wat overigens geen slecht idee is als ontbijt), want we houden van variatie.

shakshuka

1. Shakshuka

Dit heerlijk Noord-Afrikaans recept is geïnspireerd op mijn bezoekje aan het W hotel waar ik een heerlijke Shakshuka voorgeschoteld kreeg bij het hotelrestaurant op de bovenste verdieping: Mr. Porter.

Voedingswaarden: 312 kcal p.p.

18 gram eiwit – 16 gram koolhydraten – 22 gram vetten

pizza omelet zongedroogde tomaat

2. Healthy breakfast pizza

Yes, pizza als ontbijt! Wie kan dat weerstaan? Juist, niemand! En dat met slechts 318 calorieën per portie.

Voedingswaarden: 318 kcal p.p.

24 gram eiwit – 12 gram koolhydraten – 22 gram vetten

gezonde chocolade ijs

3. Gezond chocolade ijs

Net als pizza is ijs eten in de ochtend een echte verwennerij. We hebben al meerdere ijs recepten gedeeld (check o.a. dit heerlijke avocado pistache ijs) maar voor dit ontbijtje kiezen we voor chocolade. Want wie wil er nou niet wakker worden met chocolade?

Voedingswaarden: 291 kcal p.p.

8 gram eiwit – 44 gram koolhydraten – 10 gram vetten

fruit bowl kiwi geitenkaas

4. Verrassende breakfast bowl

De breakfast bowl is overgewaaid vanuit Amerika waar het een ware rage is. Je kunt natuurlijk ook een fruitpapje maken door de ingrediënten in de blender te mengen, maar wij vinden het leuker om nog een beetje te kunnen kauwen. Wist je dat je daardoor ook eerder verzadigd raakt, omdat je hersenen dankzij de kauwbeweging (na 20 minuten) een seintje krijgen dat je vol zit? Wanneer je drinkt en dus geen kauwbeweging maakt, krijgen je hersenen dat seintje niet en voel je je dus minder verzadigd.

Voedingswaarden: 316 kcal p.p.

10 gram eiwit – 34 gram koolhydraten – 17 gram vetten

Nutella banaan ei pancakes

5. Foodporn Nutella pannenkoekjes

We zeiden dat we alleen maar gezonde recepten voor je hebben en we houden ons aan onze belofte. Sort of… Soms mag je jezelf namelijk best een beetje kietelen! Het criterium voor deze lijst is dat het gerecht rond de 300 calorieën is per portie, en dat zijn deze pannenkoekjes ook – zelfs inclusief Nutella. Dus kom maar hier met die Nutella pot!

Voedingswaarden: 303 kcal p.p. (inclusief Nutella)

9 gram vetten – 41 gram koolhydraten – 13 gram vetten

 

Vertel mij, hebben jullie ook nog een paar goede ontbijt tips?

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie