gezonde tussendoortjes Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Frietjes van Knolselderij

Gisteren had ik een aanval, een aanval van patat. Met uitjes, mayo en curry. Ik laat mijn hond graag uit bij Gaasperplas in Amsterdam en dan moet ik altijd langs de snackbar lopen aan het begin van het park en gisteren lukte het me niet om door te lopen. Schuldig voel ik me niet maar gezond kan ik het natuurlijk niet noemen. Toch zie ik mezelf thuis niet gezonde frietjes staan bakken maar vriendin Claartje van Foodness doet dat dus wel. De trut. Altijd alles maar weer beter en gezonder doen, eerstvolgende keer dat ik weer met haar afspreek moet ze van mij aan de wijn en bitterballen en dan eet ik dan wel deze frietjes van knolselderij. 

Oké ik ga ook heel eerlijk zeggen dat ik knolselderij moest googlen omdat ik niet meer zeker wist hoe het eruit ziet. Is dit een side dish? Is het een snack? Is het lekker? Ik zou zeggen, probeer het uit want dit is de Try it Tuesday!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 stuk knolselderij

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn. Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.

Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie. Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.

Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

Meer baksels van Foodness lezen? Check DIT!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie