Food Lifestyle Mindfullness Tips & tricks

De Plastic Challenge

Vandaag wil ik je aansporen om samen met mij de Plastic Challenge te doen. Ons eten in de supermarkt is veelal gefabriceerd en voorverpakt. Dat betekent ook vaak dat er veel additieven, toegevoegde stoffen, in zitten die wij helemaal niet nodig hebben. De Plastic Challenge maakt je bewust van hoeveel gefabriceerd voedsel je eet en bovenal hoezeer jij bijdraagt aan de overdaad aan plastic in ons milieu. 

Ik heb deze challenge al eens eerder uitgeprobeerd en ik werd gillend gek. Bijna alles dat ik wilde kopen was in plastic verpakt, had een plastic wikkel of werd ongevraagd in een plastic tas gedaan. Het beperkte mijn normale koopgedrag en ik werd bewust van overdaad. Ik kan je vertellen dat nu, een paar maanden verder, ik waarschijnlijk weer net zo slecht bezig ben als eerst en vond het daarom de hoogste tijd de Plastic Challenge niet meer in mijn uppie te doen maar juist samen met jullie!

 

Wat houdt de Plastic Challenge in?

 

De uitdaging is heel simpel. Probeer om eenmalig gebruik van plastic afval volledig te mijden. “Eenmalig gebruik” omvat plastic boodschappentassen, plastic bekers, rietjes, plastic verpakkingen … eigenlijk alles dat alleen bedoeld is om één keer te worden gebruikt en dat daarna wordt weggegooid. Klinkt dat makkelijk of juist heel moeilijk? Dat betekent dus dat alles dat in plastic verpakt is in de supermarkt met deze challenge dus niet meer mag.

De regels

  1. Poging om een volle week eenmalig gebruik plastic afval te vermijden.
  2. Vergeet niet dat het niet makkelijk gaat zijn! Het is een uitdaging, geen wedstrijd dus maak je geen zorgen over of je het wel of niet goed doet.
  3. Verzamel elke onvermijdelijke single-use plastic die je toch hebt gekocht. Bewaar het in een dilemma zak en deel het met ons aan het eind van de uitdaging. Waarom was dit niet te vermijden?
  4. Het is aan jou of je hier natuurlijk mee doorgaat. Je kan beslissen om plastic-vrij te gaan voor een dag, een week, een maand of langer! Hoe langer je ervoor gaat des te nuttiger is jouw bijdrage.

 

Durf jij deze uitdaging aan? Denk jij dat jij al een bio-warrior bent en je dit makkelijk af zal gaan? Kom maar op! Één week zonder plastic leven moet toch te doen zijn? Ik hoor graag wat jullie ervaring hiermee zal zijn!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie