Food Ontbijt Recipes

Ontbijttaart van Karlyn

Ontbijten met taart, ja ik ben voor! Iedere dag weer graag, gewoon omdat het kan en er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Vooral nu na het Paasweekend moeten we natuurlijk wat afkicken van al het heerlijke eten.. waar we stiekem geen zin in hebben, et voilà dit taartje is hier perfect voor.
Geen moeilijk gedoe en maar met een paar minuten voorbereidingstijd, heerlijk!

Ingrediënten:

 • 1 halve banaan
 • 50 gram spelt of havervlokken
 • 2/3 van een appel
 • 1 ei
 • 2 el magere kwark
 • kaneel
 • speculaas en koekkruiden
 • nootmuskaat
 • handje rozijntjes
 • 2 el diepvries fruit naar keuze
 • evt. theelepel gebroken lijnzaad.

IMG_0229

Bereiden:

Mix alle ingrediënten behalve de rozijntjes en het diepvries fruit door elkaar totdat het een geheel is geworden.
Schep de rozijntjes er doorheen.

Giet de helft van het mengsel in een oven bestendig bakje, of in een kleine taartvorm (1persoons vorm).
Vervolgens schep je het diepvries fruit erop, ik gebruikte gemengd rood fruit. Over het fruit giet je de andere helft van het mengsel. Het gemengde fruit komt dus eigenlijk in het midden te zitten. Om het af te maken kun je de overige banaan en appel in stukjes snijden en er bovenop leggen.

Verwarm de oven op 190 graden en zet het voor 30 minuten in de oven.
Om te kijken of de taart al stevig genoeg iis, prik je met een vork of sateprikker in de taart. Ik heb hem nog een keer 10 min langer in de oven gezet.

Smakelijk!

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie