Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Geroosterde knoflook aardappel prei soep

Door mijn eigen mama word ik vaak de soepkoning genoemd en mijn vader vraagt vaak of hij ook nog iets anders bij de soep te eten krijgt want alleen een soep vult niet volgens hem. Nou zijn er inderdaad soepjes die je als lichte lunch of als een voorafje op tafel zou neerzetten maar meestal maak ik een gevulde soep die als een bom op je maag valt. Soep waar je bij moet kauwen. Toch heeft deze soepkoning wel eens een soepdip, hoe makkelijk het ook is om gewoon drie basis ingrediënten uit te kiezen, soms denk ik dat ik toch alles al eens heb uitgeprobeerd.

Gisteren zag ik toch iets wat ik nog niet had gemaakt op Greenhealthycooking; Geroosterde knoflook aardappel prei soep! Ik eet zelden nog gewone aardappel eigenlijk en als ik het al eet dan komt het omdat ik een patatje met aan het verorberen ben…. JA IK EET PATAT! Het ouderwetse gva-tje schotel ik mezelf nooit voor. Afijn, terug naar dit soepje, want soep is lekker, soep is makkelijk en soep is makkelijk een dag later nog een keer te eten. Maar net als de aardappel in deze soep eet ik eigenlijk ook amper prei. Dus ook voor mij is deze soep een uitprobeersel!

Ingrediënten

  • 1 kleine bol knoflook
  • 1 grote prei
  • 3 grote witte aardappelen (350g per stuk)
  • 1,5-1,75 liter groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • Tijm

Roasted-Garlic-Potato-Leek-Soup-2-1

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Buitenste laag van de bol knoflook weghalen, laat de huid van de individuele kruidnagel intact.
Snijd het bovenste deel van de knoflook teneinde het bovenste gedeelte van elke kruidnagel bloot.
Sprenkel een paar druppels olijfolie op elke kruidnagel.
Plaats de bol knoflook in een cocotte pan en doe het deksel erop (heb je geen cocotte pan, wikkel dan in aluminiumfolie).
Doe de knoflook in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Verhit ondertussen een grote pan op matig vuur.
Was en snijd de prei.
Zodra de pan heet is, voeg je een scheutje avocado-olie en gesneden prei toe. Zet het vuur tot medium-laag.
Karameliseer de prei op midden-laag vuur door veel te roeren.
Terwijl je de prei laat karameliseren schil je tussendoor de aardappelen in kleine stukken.
Zodra de ui is gekarameliseerd (ongeveer 20 minuten), voeg je 1,5 liter bouillon en de geschilde aardappelen in blokjes gesneden toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook, zet het vuur dan weer op medium-laag en deksel erop.
Haal de knoflook uit de oven zodra het zacht is geworden en zodra ie koud genoeg is om vast te houden, verwijder je de kruidnagels uit de schillen en voeg je ze toe aan de borrelende soep.
Kook de aardappelen in de soep tot ze zacht zijn.
Pureren met de blender of staafmixer, breng op smaak met zout, indien nodig.
Serveer met verse tijm versgemalen zwarte peper.

Ben je helemaal in je nopjes met dit recept check dan Lorena’s andere Recepten op Greenhealthycooking.
xoxo
Paultje
Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie