Food Tips & tricks

Wil je afvallen? Eet dan peulvruchten

Tenminste dat blijkt dus maar eventjes uit recent onderzoek! Maar dan moet je wel denken aan een portie per dag. Het toevoegen van 130 gram peulvruchten per dag staat gelijk aan het verliezen van 340 gram in zes weken tijd, zo bleek uit een studie van de Li Ka Shing Knowledge Institute, gepubliceerd in Science Daily. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en linzen. Pinda’s en ‘groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten, maar rekenen we tot noten en groente omdat ze daar qua gezondheidseffecten op lijken.

Peulvruchten zijn ook nog eens goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor je bloedvaten.

De studie bouwt verder op een oudere studie van het instituut, waarin geconcludeerd werd dat peulvruchten kunnen leiden tot een voller gevoel dan bij een speciaal dieet volgden. Ook bleek dat het eten van linzen, erwten en bonen kan helpen bij het verlagen van het cholesterolniveau.

De onderzoekers vergeleken 21 medische proeven met 940 volwassen mannen en vrouwen die zes weken lang peulvruchten aten. “Hoewel het gewichtsverlies klein is, suggereren onze bevindingen dat het eten van peulvruchten kan helpen en nog belangrijker, dat het gewicht er niet weer aan komt omdat mensen een vol gevoel houden.”

Alleen één klein dingetje. Nou ja bij sommige zijn ze klein, andere weten er een fanfare van te maken….. Je gaat er zo van aan de winderigheid. Als er nou een onderzoek aan vast gekoppeld kan worden om dat tegen te gaan ga ik meer peulvruchten eten!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie