Foodie Friday Recipes The Days

Foodie Friday #Açai Bowl met Granola

Door een vriendinnetje kwam ik jaren geleden al in aanraking met de Acai bes. Niet wetende dat het zo’n hype zou gaan worden these days. Ik koop altijd de pure açai bij de Braziliaanse winkel op de Kinkerstraat in Amsterdam. Je koopt het altijd bevroren, omdat de açai bes snel gaat rotten en Zuid-Amerika ligt nou eenmaal helaas niet om de hoek. De smaak doet denken aan bosbessen, chocolade en noten en ze zijn heerlijk door smoothies en dus ook in de açai bowl afgetopt met deze granola die ik al eens eerder maakte. Volgens vele wetenschappelijke onderzoeken bevat de açai bes enorm veel antioxidanten, vezels, calcium, magnesium, vitamines, kalium en aminozuren. Kortom, als je dit een paar keer per week eet ben je best lekker bezig.

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 100 gram pure acai bes (bevroren)
  • 100 gram zwarte bessen (diepvries)
  • 2 bevoren bananen
  • 2 handjes granola
  • 1/2 mango

 

Optioneel:

  • 2 handjes verse bosbessen
  • Geraspte kokos

IMG_3320

Hoe maak je het?

Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit. Snijd vervolgens in dunne plakjes.

Pureer de açai, zwarte bessen en de bananen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe als het niet goed mengt.

Verdeel de açai-puree over kommetjes en top het af met de granola, plakjes mango en verse bosbessen.

Enjoy!

Lavinia

Plaats een reactie