Recipes The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #Blueberry Chocolate cake van Fanny the Foodie

Zoals elke dinsdag surf ik op de golven van internet en social media op zoek naar recepten die ik graag zou willen uitproberen. Het liefst alleen door het op te eten maar aangezien ik nog geen personeel heb het toch ook maar door zelf te maken. Heb je wel eens van Fanny the Foodie gehoord? Fanny is een 20 jarige student uit Zwitserland met als hobby FOOD! Ik volg haar al een tijdje op instagram waar ik me soms verbaas over haar eindeloos fijne batch aan recepten. En hier stond ik vanochtend gewoon een eitje te bekijken. Verschil moet er zijn natuurlijk. Iets wat mij meestal niet goed lukt om te maken, zeker als het op presentatie aankomt, zijn taarten en cake. Dus toen ik deze Blueberry Chocolate cake zag wilde ik niets liever dan het zef maken met in mijn achterhoofd dat ik maar niet op de foto moet blindstaren want bij mij gaat het er als een misbaksel uitzien.

Ingrediënten

 • 1 kopje appelmoes
 • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
 • ⅓ kop agave
 • 1tbs chia zaden gemengd met 3tbs water
 • een snufje zout
 • ¼ theelepel vanille
 • ¾ cup bosbessen
 • 1 kopje speltbloem
 • ¼ kopje cacaopoeder
 • 1tbs bakpoeder

optionele ingrediënten voor topping:

 • ⅓ kopje bosbessen
 • 1tbs cacaobonen
 • 25 g pure chocolade 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C
Voeg de appelmoes, kokosolie, agave, vanille, zout en de chiazaden water mengsel in een mengkom. Meng tot het goed gecombineerd is.
Voeg dan de bloem, het bakpoeder en cacaopoeder toe en dan vouwen maar, tot het beslag een geheel is geworden en dan vouw je de bosbessen er doorheen.
Giet het beslag in een beklede cakevorm.
Top met extra bosbessen, chocola en cacao.
Bak gedurende 40 minuten, of tot je een tandenstoker in het midden prikt en het er schoon uitkomt. Laat het een beetje afkoelen en dan genieten, het lekkerst is ie als ie een beetje warm is!

 

Wil je meer recepten van Fanny the Foodie check haar website HIER!

Of volg deze meid op haar instagram hieronder

 

 

xoxo

Pautje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie