Lifestyle Model Lifestyle

Ik leefde een week in het Elite Model home

Mijn baas vroeg mij om een weekje in het Elite Model Home te verblijven en nee, niet omdat ik zelf weer voor de camera aan de slag ben, maar om te ervaren hoe het er in het huis aan toe gaat (en natuurlijk om een oogje in het zeil te houden, maar dat hebben we niet gezegd). 
In het EMH wonen modellen die daar aan hun maten kunnen werken en zich kunnen voorbereiden op het samenwonen met collega modellen in de zogenaamde model apartments in het buitenland.

Op deze manier kunnen de modellen samen op een verantwoordelijke manier hun doelen bereiken door middel van personal training, gegeven door Marjolein van Models in Shape, kickboxles, pilates en andere leuke workshops. Het leek me dus helemaal geen slecht idee om een weekje mee te lopen om meer te leren over (nog) gezonde(re) voeding. En trainen dat deed ik zelf al, dus daar kon ik mooi op in haken. Die dinsdag ga ik met een koffertje vol met sportkleding naar het werk toe, want hakken zal ik waarschijnlijk niet nodig hebben. Ik weet niet goed wat ik kan verwachten van het leven in het huis, maar er duiken toch een paar Holland’s Next Top Model horror scenario’s in mijn hoofd op – yikes!

Niks is minder waar als ik die dinsdag om 18:00 uur door de meiden geroepen word omdat het eten klaar is. Ik realiseer me heel snel dat ik niet meer thuis ben als ik in plaats van de Surinaamse kip van mijn neef, een gezonde salade en friet van zoete aardappels op mijn bord zie. Nou ja, friet is friet. 
Na een training ga ik naar bed en tel ik geen schapen, maar McFlurry’s. 
Kom op – you can do this, Kirst!

13214745_10154313227666019_115848651_o

Kirstie samen met Danielle Currie

De volgende ochtend gaat mijn wekker om 8:30. Dit is de uiterste tijd dat je op mag staan in het huis. Dat klinkt niet zo laat, maar ik ben van nature niet iemand die makkelijk op kan staan en die stapelbedden liggen verdomd lekker. Het liefst draai ik me nog even om, maar beneden staat een overnight oatmeal op me te wachten en ik hoor de meiden al aan hun ochtend work out beginnen, dus het is tijd om op te staan. 
Pluspuntje: ik hoef maar twee trappen naar beneden om naar kantoor te gaan. 
This ain’t so bad!

Ondanks dat ik op het werk ben sla ik tijdens mijn lunch de usual caramel machiatto over want anders zou ik vals spelen. Remember kirst, full commitment anders weet je ook niet waar die meiden doorheen gaan.

De sfeer is super gezellig in het huis. Tijdens het eten hebben we de nodige boy-talk, we maken zelf gezichtsmaskers en blijven nog een lange tijd theeleuten. Als ik ’s avonds met een van de modellen in de badkamer sta geeft ze toe dat ze me eigenlijk heel relaxed vindt. ‘Wat dacht je dan?’ vroeg ik terwijl ik mijn zelf gemaakte yoghurt-honing masker van mijn gezicht reinig. ‘Dat ik jullie als een oppas om tien uur naar bed zou sturen?’

13161314_10154313230771019_2062624845_o

Kirstie samen met Jamie de Jong

Donderdag is mijn vriend in de stad. Hij wilt graag bij mij blijven slapen, maar helaas: no boys allowed in the model home! Ik overweeg even of het überhaupt heel verstandig is om je vriend binnen te halen in een huis vol modellen, maar met de smoes ‘even de werkplek laten zien’ mag hij toch even mee naar binnen. 
We besluiten wel die avond samen uit te gaan, daarna moet hij toch écht naar huis. In mijn kast tref ik eigenlijk niet veel anders aan dan een stuk of wat sportleggings en een trui met ‘More issues than Vogue’. Nou ja, inspiratie sporty spice zullen we maar zeggen. De verleiding in de bar is groot als hij een colaatje en chicken wings besteld. Precies wat ik niet wilde zien na mijn gezonde salade van die avond. Ik ben zwak en steel er twee van zijn bord. Geen paniek! Ik ren die avond terug naar huis om de calorieën er weer af te werken.

Vrijdag is het alweer mijn laatste dag in het huis. Ik sta versteld over mijn voedingsschema van de afgelopen week. Nog nooit had ik zo netjes en clean gegeten. Terug op het kantoor in Amsterdam lachen mijn collega’s me vierkant uit, want het waren uiteindelijk maar vier werkdagen. Ik weet dat het maar een paar dagen zijn, maar voor iemand die normaal op koolhydraten leeft (I love brood en pasta!), is dit een absolute mijlpaal. Ik vond het vooral heel erg leuk om te zien dat gezond eten alles behalve saai hoeft te zijn doordat er heel gevarieerd werd gekookt. Ook heb ik geleerd dat je ook veel socialer wordt als je in het huis zit; de televisie gaat amper aan, we drinken ’s avonds samen thee en praten met elkaar en dat het van groot belang is om hier te verblijven als je serieus carrière als model wilt maken. 
Die avond maak ik thuis een salade met zoete aardappelfrietjes voor mijn familie. Daarna hebben we geen training, maar kijken we met zijn allen onderuitgezakt op de bank naar filmpje van vroeger. It hits me: model zijn topsport en daar is niks aan gelogen. 
Respect meiden!

xxx

Kirstie

Plaats een reactie