Recipes The Days Thirsty thursday

Thirsty Thursday #Koffie Cashew Smoothie

Het is de hoogste tijd voor een Thirsty Thursday met mijn allergrootste verslaving; Koffie! Lekker bakkie elke ochtend, middag en als het even kan werk ik er ’s avonds ook nog eentje in! Ik ruik soms zelfs naar koffie en als ik op vakantie ga ben ik naast het genieten van mijn vrije tijd en de wonderlijke nieuwe omgeving ook aan het afkicken. Hoofdpijn, trillende ledematen en schuimbekken. Dus het kon niet uitblijven dat ik er ook eens een smoothie mee zou maken. Onder het mom van ik doe gezond en gooi er wat nootjes bij is dit niet de meest snelle manier van een smoothie voor jezelf maken. Maar, en het is een dikke maar, het is de moeite meer dan waard!

Daarbij komt ook nog eens dat deze smoothie makkelijk tot de perfecte Post Workout Smoothie is te maken door er een schepje proteïne poeder doorheen te mixen!

Ingrediënten:

  • 1 grote biologische banaan, gesneden en ingevroren
  • 1/2 kopje afgekoelde koffie
  • 1 eetlepel biologische fairtrade cacao nibs (laten we reëel zijn, het is dichter bij 2 eetlepel)
  • 2 eetlepels hennep zaden, gemalen
  • 1 kopje ongezoete originele amandelmelk
  • 1/4 kop cashewnoten (ongeveer 20 noten) geweekt in water gedurende tenminste 6 uur
  • optioneel; 1 maatcup eiwit/proteïnepoeder vanille/chocola/banaan

Bereiding:

Zet de avond van te voren een kopje koffie en zet het daarna in de koelkast. Doe de cashewnoten in een kom en vul de kom met water. Laat ze ‘s nachts weken.
Voeg de volgende dag alle ingrediënten in een blender en blend het tot een gladde massa. Giet in een glas en geniet!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie