Favorites Lifestyle

Hotspot: Café Rotterdam in Rotterdam

Het leven van een blogger is soms verschrikkelijk zwaar. Zo moet ik nu en dan Amsterdam wel eens verlaten omdat er in de rest van Nederland ook wel eens wat gebeurt. Ik ging samen met onze Foodie Lavinia naar een evenement in Rotterdam dat ging over sla. Uitermate interessant natuurlijk maar ik en Lavinia hadden daarna zin in een vriendinnenavond in de stad Rotterdam waar we dus zelden komen. Je kent het wel gewoon lekker met je vriendin klessebessen en wel lekker eten en wijntjes drinken, genieten en geen calorieën tellen!

We kwamen uit bij Café Rotterdam waar chef kok Merijn Sips de boel onder controle houdt. We lieten ons door hem verrassen en lieten ook de wijnkeuze aan hem over. Tenslotte weet de chef het best welke wijn bij zijn gerecht past. Laat ik dit direct zeggen, culinair uit eten gaan is zelden aan mij besteedt, ik ga het liefst naar de toko of doe een snelle hap. Uitgebreid tafelen en op niveau eten is hier in Amsterdam vaak te duur en helaas ook niet uitermate geweldig. Oftewel ik vind dat ik geen waar voor mijn geld krijg en sta tegen middernacht vaak een kroket uit de muur te trekken.

Ik en Lavinia voelden ons even een avondje fijnproevers. Eigenlijk moest ik me gewoon inhouden om het niet in een paar happen mijn mond in te proppen omdat het te lekker was. Lavinia is beter in fijn proeven dan ik kan ik je vertellen. Al is er geen kroket in mijn gedachten opgekomen die avond. Check dan wat ik in mijn mond heb gestopt!

Lijkt dit je niet de heerlijkste 4 gangen menu like ever?

Het was een rustige avond toen wij er waren en misschien dat we daarom ook zoveel persoonlijke aandacht kregen maar ik vond het heerlijk en ga hier zeker terug komen. Goed voor de portemonnee (4 gangen voor 43 euro) en voor het buikje. Wil je ook een keer met je vriendinnen doen alsof je alles van wijn weet, lekker gorgelen en zo, en die brug die lijkt op een zwaan zien terwijl je eet? Ga dan dus naar Café Rotterdam in Rotterdam.

Lavinia Cooks Frantzen

Mijn lieve foodie Lavinia Cooks! Elke vrijdag doet zij bij ons de Foodie Friday!

Adres & Openingstijden & Socials

Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam
Telefoon:+31 10 290 8442

Openingstijden:
Lunch dagelijks van 12.00 tot 14.30 uur
Diner zondag t/m woensdag van 17:00 tot 21.00 uur
Diner donderdag t/m zaterdag van 17:00 tot 21.30 uur
Borrel, bites en koffie van 12:00 tot 22.00 uur

xoxo

Paultje

ps ik mag om meerdere redenen dus geen alcohol drinken….

don't give me wine

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie