Food Tips & tricks

‘Van hete drank krijg je kanker’

Soms komen er van die nieuwsberichten langs waarvan je denkt; Wat is dit nu weer? Zo ook dus met dit bericht want onderzoekers zeggen dat mijn kopje bloedhete koffie mijn cellen doet besluiten zich te vervormen tot kanker, slokdarmkanker. Tyfus wat een slecht teringnieuws….  En daar komt het kankeragentschap van de Verenigde Naties mee aanzetten! Mag ik het nummer van deze wetenschappers?

Want zoals met alles blijkt maar weer; kan mogelijk. Het is geen garantie. Je krijgt geen diploma aan het eind van je leven dat het je is gelukt om door hete koffie en thee kanker te ontwikkelen. Het had namelijk ook door die paar sigaretjes, rood vlees, uitlaatgassen, de koeien in de wei, de koe die je schoonmoeder is kunnen komen. Een het zou kunnen verhaal. Oftewel alleen degenen die hier vatbaar voor zijn zullen het kunnen ontwikkelen.

Het gaat trouwens om hete drankjes van rond de 65 graden Celsius, zoals water, koffie en thee. Het gaat niet om welk drankje je bloedheet naar binnen werkt maar puur om de temperatuur.

“Deze resultaten laten zien dat het drinken van zeer hete dranken een mogelijke oorzaak is van slokdarmkanker. De temperatuur hiervan is in grotere mate bepalend dan de soort drank”, aldus Christopher Wild van het Internationale Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC).

Overigens is het maar onder een beperkt aantal mensen en dieren onderzocht (arme aapjes zijn weer het slachtoffer) en men onderzoekt nog even verder door proefpersonen en proefdieren bloedhete drankjes te laten nuttigen. Ik ken nog wel wat mensen hoor wiens slokdarm wel een kopje hete koffie kan gebruiken. Tot die tijd van onomstotelijk bewezen drink ik lekker rustig mijn koffie en thee zo warm als ik het wil drinken.

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie