The Days Try it Tuesday

Try it Tuesday #3 X Je eigen Notenpasta

Gisteren at ik twee zakken cashewnoten weg en vroeg mij af of ik er niet iets beters mee had kunnen maken. Een mooi Aziatisch gerecht of als garnering over een taartje, toetje of over een broodje met brie slash geitenkaas. Maar dat had ik dus niet gedaan. Nee ik voelde me verschrikkelijk na een instagramfeed vol met afgetrainde lichamen en het enige dat ik kon doen was een kilo cashewnoten wegwerken. Ik zat the leftovers tussen mijn kiezen weg te trekken toen daar opeens Jolijn van Vegadutchie verscheen en wat had Jolijn met haar lezers gedeeld; Notenpasta

Zelf je potje vullen met deze gezonde vetten en bron van energie is nooit zo makkelijk geweest. Al ben ik wel bang dat ik met een eetlepel een hele pot ga wegwerken maar goed dan doe ik wel een extra cardio sessie deze week. Hieronder vind je de drie Notenpasta recepten van Jolijn!

notenpasta

Cashew & Cacao

2 cups cashewnoten
2 el rauwe cacaopoeder
2 el ahornsiroop
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de cashewnoten zo’n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de ahornsiroop en cacaopoeder toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

Spicy Hazel & Amandel 

1 cup hazelnoten
1 cup amandelen
1 el speculaaskruiden
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de amandelen en hazelnoten zo’n 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de noten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Voeg de speculaaskruiden toe en laat nog 1 minuut draaien. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

Pompoen & Zonnebloempit

1 cup pompoenpitten
1 cup zonnebloempitten
snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoenpitten en zonnebloempitten zo’n 8 minuten. Hou ze goed in de gaten, ze moeten goudbruin zijn. Laat de pitten 10 minuten afkoelen en schep ze dan in de keukenmachine. Voeg het zout toe. Laat 10-15 minuten aanstaan tot een super creamy notenpasta is ontstaan. Liever te lang dan te kort, want alle oliën moeten zijn vrijgekomen. Schep in een glazen potje en sluit goed af. Je kunt de notenpasta minstens twee weken bewaren.

Wil je meer recepten van Jolijn van Vegadutchie? Klik dan HIER!

xoxo

Paultje

12291247_997377973634456_2924812407405145700_o

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie