Food Lifestyle

Het Snack Event met de FEBO

Vorige week organiseerde ik samen met Foodie Lavinia Cooks het snack event met de FEBO. Wij wilden graag laten zien dat ook wij wel eens ‘ongezond’ eten en daar gewoon van kunnen genieten omdat we dat met mate doen en wij verder gezond eten en voldoende sporten. Groot onderdeel van die ochtend was samen met onze eigen bloggende vriendinnen op bezoek te gaan bij de ‘fabriek’ van de FEBO. Alles in de fabriek wordt vers gemaakt (met eigen ogen dus gezien) en vertrekt ’s ochtends vroeg naar de FEBO’s in het land in gekoeld transport.

De controle op een fabriek zoals die van de FEBO is echt enorm streng. Ze proberen daarom ook zo weinig mogelijk restafval te produceren. Wat ik niet wist is dat restvlees verbrand moet worden en het as daarvan zelfs gerapporteerd moet worden! We hadden daarom ook deze mooie blauwe pakjes aan en als ik dat had geweten had ik mijn blauwe pumps aan gedaan.

De bloggers die mee op rooftocht door de FEBO gingen zijn Claartje van Foodness, Paola van CravingsinAmsterdam, Lavinia van LaviniaCooks, Daphne van Fitgirls, Marlieke van CottonandCream, Diesna van OhMyFitness en Marissa van MarissaKlouwer.

Ik zweer je dat onze tourguide Ferry echt vol zat met grappen. Lekker ad rem, type niet lullen maar doen. Daar hou ik van! Hij legde ons precies uit hoe het hele traject eruit ziet. Oh en er werken dus geen vrouwen in de fabriek, maar dat willen ze dus wel graag (ik zeg solliciteren meid!).

Maak een bami schijf!

Ingrediënten

  • Bami
  • Vlees en uien
  • Soepgroente

 

Bereiding

Gooi alles in de blender from hell!

IMG_0599

Ik zweer je dat werken bij de FEBO leuk is als je met deze twee aan de slag mag. Humor is belangrijk en daar ontbreekt het niet aan. Meneer op rechts is overigens koning kratjes schoonmaken!

Een onderdeel van het productieproces met de voor mij belangrijkste snack in de wereld. De kroket! We mochten ook gewoon de ingrediënten lijst zien, alleen niet de samenstelling van de kruiden, en ik kwam er dus achter dat er slagroom in mijn kroket zit. Slagroom! Ik eet het er niet minder om.

Claartje van Foodness en Marlieke van CottonandCream staan voor de Kilia (I Kill Ya) het gevaarlijkste apparaat ever. Er is ooit iemand in gevallen en deze shredder maakte in een paar seconde gehakt van de arme man. Nu zit er een zeer geavanceerd systeem op zodat er echt niks kan gebeuren. Jammer want ik heb nog wel iemand die de shredder in mag en zoals je ziet was het ook een big NO voor Marlieke.

IMG_0623

Ik en Lavinia probeerden de rauwe filet uit die uiteindelijk als burger wordt verkocht. Het is te vergelijken met american filet, dat eet men ook rauw. Ik hou niet zo van rauw zoals je kan zien. De rauwe smaak kan je van Lavinia’s gezicht aflezen!

En onze lieve gekke mama vlogger Diesna heeft ook nog eens een vlog van deze dag gemaakt en daar zie je ook een preview van de shoot die ik met Michael Graste heb gedaan. Binnenkort kan ik daar eindelijk de foto’s van laten zien!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie