Lifestyle Model Lifestyle

Motivation Monday #Actie tegen te dunne modellen

Afgelopen vrijdag was het zover. De enorme Nederlandse modewereld ondertekende een convenant in het bijzijn van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) met de ‘belofte’ om modellen beter te gaan begeleiden. Doen wij bij Model Workout inmiddels al jaren overigens. De belofte is om actie te ondernemen tegen te dunne modellen en er moet informatie komen voor modellen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Doen wij ook al jaren. Ondertekenaars van het convenant waren ontwerpers, modellenbureaus zoals Elite Models, Ulla Models en Models at Work en modebladen waaronder Elle, Vogue en Harper’s Bazaar. 

Mijn mening? Begin eens even lekker bij degenen die vragen en eisen dat modellen aan die maten moeten voldoen. Dat zijn degenen die welke vorm van toepassing dan ook in stand houden. Dan heb ik het ook nog niet over de media gehad die maar al te graag een vertekend beeld neerzetten van de mode industrie. Heb ik het ook al over jou gehad? Als je namelijk echt anti lopend skelet bent dan koop je dus nooit meer iets dat gebruik maakt van die modellen.

saintlaurentskinnymodelbanned

Wat is een CONVENANT?

Het initiatief komt van modellen Michelle den Hollander en Marvy Rieder. De bedoeling is dat het Nederlandse document van Alles is Gezondheid door nog veel meer partijen in de Nederlandse modewereld zal worden ondertekend. Daarna is het de vraag wat voor actie er wordt ondernomen tegen degenen die zich dan niet aan het convenant houden.

Wil je het convenant tegen te dunne modellen van Alles is Gezondheid lezen? Dat kan HIER. Wil je zoals wij ons al jaren ten doel stellen op een gezonde manier trainen en je voeding op een verantwoordelijke manier controleren word dan member op ons portal www.mymodelworkout.com.

Ik en de rest van ons team zien je daar graag,

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie