Food Recipes

De Bietenburger

Burgers, een van mijn favoriete maaltijden. Het is simpel & oh so tasty! Heel wat verschillende burgers heb ik gemaakt maar deze wil ik toch echt met jullie delen: de bietenburger! Klinkt dat niet heerlijk 😉
Persoonlijk eet ik niet vaak bieten, juist dit vond ik een uitdaging. Hoe maak je een lekker gerecht met een ingrediënt dat niet je voorkeur heeft.
De bietenburger is heerlijk op een broodje maar ook bijvoorbeeld in combinatie met een salade!

Ingrediënten voor 2 burgers:

  • 250 gram gekookte rode bieten
  • 50 gram havermout
  • 60 gram geitenkaas
  • 1 rode ui, je kunt ook variëren met ui of lente ui
  • 1 ei
  • voor de knoflookliefhebbers 1 teentje, anders een half
  • verse kruiden naar keuze
  • peper & zout
  • 1 theelepel kokosolie of olijfolie

Bereiden:

Stop de rode bieten samen met de ui en knoflook in de keukenmachine of blender. Mix dit tot het een mengsel wordt
Voeg de havermout, het ei, peper en zout (lekker op smaak brengen!) en de olie toe aan de mengkom.
Snijd de geitenkaas en de verse kruiden klein en voeg ook deze toe.
Samen met de rode bieten, kneed je het hele mengsel tot alles goed gemengd is.
Zet dit voor een half uurtje in de koelkast zodat het kan binden.
Ondertussen kun je een salade of een broodje klaarmaken, nog even en je kunt lekker gaan eten!
Het mengsel kun je uit de koelkast halen, maak er twee heerlijke burgers van.
De burgers even bakken et voila!
232 calorieen per bietenburger

Eet smakelijk,

Karlyn

Karlyn van de Wiel

Van jongs af aan ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sport. Ik merkte al snel dat een goede workout niet los te zien was van goede voeding. Hierin was ik erg zoekende: hoe kun je goed en voedzaam eten in combinatie met sporten? Ik probeer zoveel mogelijk pure producten te gebruiken en geraffineerde suikers te vermijden. Voedzame, lekkere & makkelijke recepten dat is waar ik voor ga. Dit is namelijk precies wat gezonde voeding kan zijn. Healthy Food en sport is echt een passie geworden & deze deel ik graag met jullie! instagram.com/karlynvdw/

Plaats een reactie