Supermodel Saturday The Days

Supermodel Saturday #Lonneke Engel

Het is zaterdag en tijd om weer één van onze Nederlands topmodellen onder de aandacht te brengen en vandaag Lonneke Engel. Het Nederlandse model waar ik een soort van verliefdheid voor had ontwikkeld toen ik nog puber was. Lonneke Engel was het gezicht van Anais Anais van Cacharel en de reclame was zo lief en zoet dat ik nog niet doorhad dat het mij niet om Lonneke ging. Ik wilde ook net als zij tussen de rondvliegende bloemenblaadjes zitten. Lonneke staat inmiddels niet meer bij iedereen bekend maar zij is zeker één van Nederlands topmodellen. Nog steeds vind ik haar één van onze allerbeste en allermooiste modellen en ik zou haar heel graag willen vragen of ik haar bloemblaadjes mag lenen.

Haar carriëre

Lonneke begon toen ze pas 13 jaar oud was. Ze werd ontdekt door de legendarische fotograaf Bruce Weber, die haar schoot voor Abercrombie & Fitch . Weber introduceerde Lonneke aan Ralph Lauren, met wie ze meer dan 13 jaar heeft gewerkt. Haar eerste modeshow was voor Chanel in 1995, waarin ze hand in hand liep met Kate Moss.

Lonneke Engel Kate Moss

Ze heeft gewerkt met ’s werelds beste fotografen, waaronder Herb Ritts, Mario Testino, Mario Sorrenti, Inez en Vinoodh, Peter Lindbergh, Paolo Roversi, Patrick Demarchelier Regan Cameron en Gilles Bensimon. Ander werk omvat: Guess?, Anais Anais van Cacharel, Allure Chanel, Covergirl exclusief contract 1998-2000. Ralph Lauren exclusief contract 2000-2006, Clarins cosmetica 2008, Elie Tahari, Esprit, Bebe, Nicole Miller, Bottega Veneta, J. Crew, Elizabeth Arden, Bobbi Brown, Avon, BMW I-begrip, Wolford en nog zoveel meer.

3042168_orig_mini

In 2010 werd Lonneke de ambassadeur van The Green Fashion Competition, een zoektocht naar de (groene) ontwerper van de toekomst, georganiseerd door het Nederlandse ministerie van Landbouw. ​​In dat jaar heeft ze ook nog model gestaan voor vele reclamecampagnes, waaronder Elizabeth Arden, Kate Spade ’s Twirl geur, Bobbi Brown cosmetica, Avon, Brunello Cucinelli en Desigual.

lonneke Engel

Organice Your Life. Lonneke werd een Certified Health Counselor in 2008 en startte haar eigen bedrijf Organice Your Life in dat jaar. www.organiceyourlife.com. Met dit bedrijf en via deze website probeert ze “mensen en informatie uit de hele wereld samen te brengen. Zo kan ze ieders leven een beetje gezonder te maken, en de wereld een beetje beter.” In 2010 begon Lonneke haar online Organice Your Life magazine.

In 2012 had Lonneke haar modellencarriëre afgesloten maar het lijkt erop dat het bloed kruipt waar het niet kruipen kan. Ze is nog gewoon bij IMG models in New York te boeken!

849020_orig_mini Lonneke Engel

Haar social media

Volg Lonneke op haar social media!

Twitter

Instagram

Facebook

Lonneke Engel

Haar covers

 

Over twee weken is er weer een nieuwe Supermodel Saturday en dan met Nederlands Topmodel Karen Mulder!

xoxo

Paultje

Paultje

Je kan me ook volgen op instagram en snapchat, ik ben zeer makkelijk te vinden want er is maar 1 paultjecolumn op deze wereld. Je bent wel gewaarschuwd want ik post rare dingen....

Plaats een reactie